Dabartis ir ateities perspektyvos: kodėl ne visada būti protingiausiu yra gerai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kernel_panikuoja 2017-03-30 21:44
Salygiskai iskelti galima, nes statistinio architekto darbas bus sudetingesnis intelektine prasme, nei statistinio koderio. Taip, kaip statistinio automobilio projektuotojo darbas bus sudetingesnis, nei statistinio auto-mechaniko. O "gali" buti visko - kaip pats sakei, absoliutine prasme apie intelekto poreiki programavimas (kuris yra tik dalis proceso/sprendimo) nieko nepasako. Nematau prasmes gretint programavima butent su aukstu intelektu. Anyway, nenoriu ilgam interrupt'tint tavo su rwc diskusijos. Ka norejau pasakyti - kad auksto intelekto ir programavimo lygiagretinimas nera klaidingas, jis tiesiog ne tiksliai apibendrinantis. Tik tiek. Gero vakaro.
AAA000 2017-03-30 23:12
Visiska nesamone. Tavo isvados klaidingos - nes tu tepazisti labai siaura sriti zmoniu. Zmones su aukstu IQ nesikoncentruoja tik moksle. IQ priklauso nuo sugebejimo savo smegenis panaudot intensyviai. Turint noro, IQ lygi labai nesunku keist, cia pastoviai kintantis dydis. O psichines ir psichologines ligos priklauso nuo to kaip maitinsis tavo smegenys. Smegenys yra organas, kuris panaudoja gal net virs puses baltymu, gaunamu is maisto. Lyderis suvartojime. Jei valgysi daug baltyminio ir ivairiapusio maisto - nerukysi ir nerysi alkoholio - jokiu sitos srities problemu nebus. Nepriklausomai nuo IQ dydzio. Na nebent dar su lauztuvu kas per galvele pereis, tada tinkama mityba nepabepades
Arthuras 2017-03-30 23:19
Galima nuorodų į mokslinius straipsnius, pagrindžiančius paryškintus teiginius?
immortallt 2017-03-31 08:14
Kodėl žmogaus IQ gali būti itin aukštas, bet prastai žaisti šachmatais? Į klausimą klausimu galima atsakyti, ar geriausias pasaulio dviratininkas bus ir geras plaukikas, jei į didesnį vandens telkinį nei vonia įlipęs iki tol yra vos kelis kartus? Šachmatai reikalauja gerai įsisavinti taisykles, išmokti matyti lentą ir veiksmus. Taip pat juos įsiminti. Smegenų "IQ" tik koordinuoja šias veiklas. Jei tavo atmintis prasta - bus sunku žaisti, nors IQ bus top1%.
AAA000 2017-03-31 17:01
O kam? Pirmas (rausvai tavo pazymetas) dalykas aiskus savaime kas bent kiek turi loginiu igudziu. Savaimine logine ekstrapoliacija. Domejausi seniau loginiais testais ir ju sudarymo principais. IQ labai priklauso nuo metodikos, kas daro ji automatiskai nepatikimu... Abejingoms masems tetinka... O jei zmogus surenka auksta IQ - cia jau reikia dometisi individualiai - nes jie yra labai lengvi - kai susipazini issamiau. Antras (melynai paryskintas) - paskaityk ka nors apie smegenu veikla kaip apie elementaru organa - kaip jis maitinasi, o ne apie jo visokias funkcines galimybes. Pvz smegenu atlieku salinimo sistema atrado visai nesenai Ji labai smulki. Seniau isvis galvodavo, kad jos nera Vien tas faktas rodo, kad smegenys maitinasi labai isgrynintom maistinem medziagom. Ir norint palaikyt funkcionaluma - reikia kokybisko maisto. Nes kitaip uzsikemsa iskart salinimas arba pervargsta del nepakankamo uzmaitinimo. Vien cukrum nepalaikysi nuolatinio darbingumo. Arba gali neapkraut mastymo ir varyt alucio siurbciot Cia yra naturali medziagu organizme taupymo strategija - kai mastyma naudoji ribotai, sukaupi rezerva ir mastai tik kai labai reikia. Dauguma taip ir gyvena.