Vyro, nenorėjusio turėti nurodinėjantį bosą istorija: apkeliavo visą pasaulį, uždirbo milijoną dolerių ir teigia, kad tą patį turėtumėte daryti ir jūs  ()

Ar kada nors svajojote ištrūkti iš savo 8-17 valandų darbo dienos rutinos? Airis Johnny Wardas taip ir padarė. Ką tik jis pabaigė savo 10 metų trukusią misiją, per kurią vyras aplankė 197 pasaulio šalis, rašo „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyro kelionė baigėsi Norvegijoje, kur jis atšventė grįžimą su savo šeima ir mergina. Tiesa, kelionės nebuvo vien nuostabus patyrimas – keliaudamas J.Wardas susidūrė su korumpuotais pasienio pareigūnais, keliavo per karo zonas, o naktis leido areštinėse ir ligoninėse. Angoloje jo akivaizdoje buvo nušautas žmogus, o Somalyje miegoti neleido bombų sprogimai. 

33-metis J.Wardas nori pabrėžti, kad jis nėra tiesiog „paprastas baltaodis vyras, keliaujantis aplink pasaulį su savo tėvo vizitine kortele“. Tiesą sakant, vyrą augino tik jo mama ir šeimai dažnai trūko pinigų.

Lėšų kelionei J.Wardas gaudavo mokydamas anglų kalbos, o vėliau pradėjo rašyti savo kelionių tinklaraštį, kuris netrukus tapo žiniasklaidos priemone, sujungusia daugiau kaip 100 atskirų svetainių. Iš reklamos savo puslapyje vyras uždirbo daugiau kaip milijoną dolerių, nusipirko nekilnojamojo turto Londone ir Bankoke ir daugiau niekad neturės rūpintis dėl savo pajamų. 

Savo tinklalapyje „One Step 4 Ward“ jis aprašo savo keliones ir dalina patarimus tiems, kurie pabandys atkartoti jo žygį. 

Laisvė

J.Wardas pasakojo, kad noras keliauti atėjo dėl laisvės jausmo: „Kelionės – laisvės simptomas“. Augdamas neturtingoje šeimoje be tėvo J.Wardas stengėsi sukurti sau gyvenimą, kuriame galėtų daryti tai, ką nori nepriklausomai nuo pikto boso, nustatančio atostogų dienas, ar turimų pinigų. 

„Vieną vasarą dirbau neįgalių vaikų stovykloje Niujorke, o vėliau apkeliavau visą Ameriką. Atgal į Airiją grįžau visiškai be pinigų“, – prisiminė vyras. 

Jaunuolis norėjo ir toliau keliauti, tačiau jo mama negalėjo tam skirti pinigų. J.Wardui reikėjo dviejų dalykų – pinigų bilietui į Aziją ir anglų kalbos mokytojo atestato, kad galėtų mokyti kitus. 

Dėl to vyras prisijungė prie medicininio tyrimo – penkias savaites jis bandė įvairius vaistus. Užsidirbęs jau po kelių mėnesių vyras gyveno Tailande, kur mokė anglų kalbos. 

Įsimintiniausios akimirkos

J.Wardui sunku išvardinti viską, ką jis patyrė keliaudamas, bet labiausiai jam įstrigo Guilinas Kinijoje, Lalibela Etiopijoje, laukinių leopardų medžioklė Serengetyje ir pasaulio taurės finalas Rio.

Iš maisto produktų, didžiausią įspūdį vyrui paliko Tailando gatvės maistas – grilyje kepta vištiena, ryžiai ir aštrus padažas. „Neįtikėtinai skanu, o patiekalas kainuoja apie 5 dolerius“, – prisiminė J.Wardas.

Iš kur gauti pinigų?

J.Wardas visuomet atvirai kalbėjo apie tai, iš kur gauna pinigų kelionėms. „Kai pradėjau rašyti savo tinklaraštį visiškai neturėjau pinigų ir drąsiai apie tai rašiau. Dabar, kai iš rašymo uždirbu, esu toks pat atviras“, – sakė vyras. 

Jis teigė, kad užsidirbti nebuvo lengva – su nešiojamu kompiuteriu jis leido vakarus Mongolijoje, Kazachstane ir Etiopijoje. „Tai buvo sunkūs laikai, bandyti dirbti ir tuo metu keliauti nežinant, ar visa tai atsipirks“, – teigė keliautojas. 

J.Wardas pasakojo, kad darbui atidavė save visą ir tai turbūt yra jo paslaptis. Dabar vyras įsitikinęs, kad kiekvienas, tikrai pasiryžęs dirbti, gali užsidirbti. 

Nauji planai

Grįžęs J.Wardas neplanuoja ilgai užsibūti vienoje vietoje – savaitgalį jis praleis Ispanijoje, tuomet keliaus į Norvegiją, vėliau į Bankoką, kur dabar dažnai leidžia laiką. 

„Kitą mėnesį dalyvausiu tuktukų lenktynėse Šri Lankoje ir kelias dienas praleisiu Maldyvuose, o paskui vėl į Tailandą, kur statysiu žaidimų aikštelę neįgaliems vaikams“, – vardijo J.Wardas.

Visi metai žada būti aktyvūs – dabar vyras svajoja apkeliauti visą pasaulį nesinaudodamas oro kelionėmis. 

J.Wardas tikisi, kad sužinoję apie jo patirtį daugiau žmonių išdrįs keliauti. „Žmonės ima suprasti, kad tam, kad būtum produktyvus ir laimingas darbuotojas reikia skaičiuoti ne darbo valandas, o tai, kiek pastangų įdedi. Tai reiškia, kad atsiranda vis daugiau galimybių nuotoliniam darbui. Gyvenimas neturėtų būti leidžiamas dėžutėje“, – samprotavo keliautojas. 

Jau susigundžiusiems keliauti, J.Wardas pirmiausia siūlo pamiršti stereotipus apie šalis, kuriuos kuria žiniasklaida – jie neteisingi. 

„Pamirškite žmones, kurie siūlo koncentruotis į karjerą. Tu niekad nebūsi pakankamai pasiruošęs, niekad neturėsi užtektinai pinigų ir niekuomet nebūsi pakankamai drąsus, bet štai tu čia ir tu gali tai padaryti“, – drąsino vyras. 

Parengė Gintarė Valentinaitienė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(47)
(8)
(39)

Komentarai ()