Šis berniukas tiesiogine to žodžio prasme bėga nuo mirties - socialiniuose tinkluose prašoma padėti išpildyti jo svajonę (Video)  (4)

Vos aštuonerių sulaukęs Jake'as Vella serga itin reta ir nepagydoma liga – vaikui nekontroliuojamai auga svoris ir to sustabdyti nesugeba net medikai. Tačiau tokia diagnozė mažamečio nepalaužė ir J.Vella rado neįprastą būdą kabintis į gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maltoje gyvenantis berniukas negailestingą žinią išgirdo dar ankstyvoje vaikystėje, kai gydytojai pranešė, jog net valgant vien sveiką maistą ir ribojant porcijas, greito svorio augimo išvengti nepavyks. Tokį sutrikimą visame pasaulyje turi mažiau nei šimtas žmonių, o medikai tebėra bejėgiai.

Nemaloniai skamba ir statistika, pagal kurią nė vienas nuo šios ligos kenčiantis žmogus dar nėra sulaukęs daugiau nei dvidešimties metų. Visgi J.Vella ir jo tėvai pasirengę paneigti prognozes ir vaiką gelbėja netradiciniais būdais – berniukas nuo pat mažens varžosi triatlono varžybose, kurios apkrauna organizmą ir sudegina maksimalų kalorijų kiekį.

J.Vella svajonė video siužete

Anot medikų, tai vienintelis būdas, leidžiantis bent kiek stabdyti nevaldomą svorio augimą. J.Vella triatlonams ruošiasi kartu su Maltos sporto klubu, kuriame jį prižiūri ir varžyboms rengia profesionalūs treneriai.

„Jake'as dar niekada be priežasties nėra praleidęs treniruotės, jis labai užsispyręs ir talentingas. Labai skaudu matyti, ką jam tenka kęsti. Žinoma, dirbant su tokiu vaiku yra papildomų niuansų, reikia nuolat stebėti jo širdies darbą ir savijautą, tačiau visas klubas džiaugiasi jį turėdamas – Jake'as yra tikras įkvėpimas“, – kalbėjo J.Vellos treneris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(4)
(14)

Komentarai (4)