Neįprastas gydymo būdas: katei gyvybę išgelbėjo... degtinės injekcija (Video)  (1)

Vienai Jungtinės Karalystės sostinėje Londone gyvenančiai katei grėsė iškeliauti į amžinosios medžioklės plotus, jei ne degtinė, išgelbėjusi jai gyvybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Degtinės prireikė kaip priešnuodžio po to, kai katė atsitiktinai apsinuodijo stabdžių skysčiu. Londono „Blue Cross“ gyvūnų ligoninės veterinarai pasakojo, kad septynerių metų katę vardu Princess jiems atvežė šeimininkė Teresa Correira Maria, radusi savo augintinę daržinėje, apsiliejusia stabdžių skysčiu.

Veterinarų teigimu, Princess bandė chemikalus iš kailiuko išsilaižyti, todėl greitai sunegalavo. Kai šeimininkė atvežė nelaimėlę gydytojams, šie nuskubėjo į artimiausią gėrimų parduotuvę nupirkti butelį stiprios degtinės, kuri veikia kaip nuodingo stabdžių skysčio chemikalo etilenglikolio priešnuodis.

Degtinė katytei buvo sulašinta per lašelinę. „Princess būklė buvo labai pablogėjusi. Ji vos nenugaišo, – interneto portalui UPI pasakojo veterinarijos gydytoja Heather Loh. – Namuose esantys produktai, į kuriuos įeina toks chemikalas, gyvūnams yra labai pavojingi ir Princess prireikė 24 valandų intensyvios priežiūros“.

Gydytoja pridūrė: „Gyvūnams niekada nereikėtų duoti alkoholio, bet tai buvo vienintelis būdas apsaugoti katę nuo mirtinų nuodų poveikio. Po to keletą dienų ji dar buvo nekokios būklės, bet kraujo tyrimai parodė, kad degtinės lašinimas suveikė ir dėl apsinuodijimo nebegrėsė mirtis“. Princess šeimininkė T.C.Maria pasakojo, kad katė pagaliau galėjo grįžti namo ir ten toliau sveikti.

„Taip nerimavau dėl jos, bet dabar man palengvėjo ir pasidarė džiugu, matant, kaip ji pakankamai išgijo, kad sugrįžtų namo, – sakė šeimininkė. – Gydymo būdas nuskambėjo neįprastai, bet kai veterinarai paaiškino, kas atsitiko, tenorėjau, kad Princess išgyventų. Pasistengsiu, kad daugiau ji nebepapultų į panašią bėdą“.

Princess galite pamatyti vaizdelyje apačioje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(5)
(11)

Komentarai (1)