Paskaičiuota kurios šalys kariniams tikslams išleidžia daugiausiai: tarp šalių - lyderių yra permainų, tačiau išleidžiamos sumos tiesiog svaiginančios

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2017-04-26 12:41
Tai visgi pabaltijys vidurio, rytų ar šiaurės europoje laikomas?
kiesza 2017-04-26 17:09
Lietuva nuo amžių glūdumos yra laikomos ryčiausias vakarietiškos civilacijos taškas, Ostlandas. Didelėm valstybėm manau naudinga skirti didelius pinigus karybai, nes skatinama ekonomika, augimas, vartojimas, technologijos. JAV, Rusija,kogero mažai ką importuoja, o jai dar ta ginkluotė padeda pasiekti politinių pergalių, karo lauke sėkmingai išreklamuoti produktus tai apskritai tampa pelnu. Numanau, kad investicijos į krašto gynybą tiesiogiai didina ginklų pardavimus.
Arns 2017-04-26 19:51
Gali sau pasiskelbti pusiasaliu ar žemynų. Realybėje čia yra tūkstančius metų buvo Rytų Europa, ji yra, ir dar ilgus amžius bus. Kokiu be aspektu paimtumei, tiek ekonominiais tiek socialiniais ar net kultūriniais. Dar blogiau, kad Šiaurės Europa visiem asocijuojasi su skandinavijos pusiasaliu ir jų lyderiais švedais. Taip tikėtis tiesiog pakeisti iškabą ir pasireklamavus prisišlieti, nieko gero neatneš. Visada iškrisi iš konteksto, kai bus atliekami tegu ir socialoginiai tyrimai. Nesame šiauriečiai net genetiškai. O ką jau kalbėti apie kultūrinį suvokimą. Noras "persivadinti" labiau bandymas pasipelnyti iš kitų valstybių prestižo ir susiformavusio vaizdinio, kad skandinavai padeda vieni kitiems tik dėl to, kad juos visi apjungia į vieną plotą Europos suvokime. Geriau užuot kaltinus aplinką, daryti kažką siekiant patobulinti savo ateitį.
GNU 2017-04-26 20:58
to Arns. Kalbame ne apie trumpalaikio užbujojimo rytuose padarinius, o istoriją. Baltija visada buvo vakarų dalis už kurios prasidėjo riba į niekur.
Arns 2017-04-26 21:15
Būtent istorija ir rodo, kad mes esame rytai Antika. Yra įrašai apie regioną, tačiau esame prie barbarų. Ankstyvieji viduramžiai. Atsiranda vidurio Europa, formuojasi valdančiosios dinastijos. Ryšių apart kryžiaus žygių nukreiptų prieš visus nekrikštus bendravimo nėra. Vėlyvieji viduramžiai. Lenkai dalyvauja Europos gyvenime, tuo tarpu LDK beldžiasi į rytus. Barokas. Lenkai lenda į Prūsiją, konfilktai su Švedija. LDK lenda į Maskvą, Smolenską, kovoja dėl Kuršo. Ryšiai su Šiaure tik totalus prakišimas švedams ir Kėdainių unija išgyvavusi vos kelis metus. Visus kitus amžius būvimas Carinės Rusijos, vėliau TSRS sudėtyje... Per daugiau kaip 2000 metų niekuomet nebuvome nei Šiaurė nei centras ar juo labiau vakarai. Esame rytai ir suvokiami kitų per rytų prizmę. Patinka ar ne, bet visas valstybingumas net gi tiesiogiai siejasi su spręstu rytų klausimu nuo pat I-ojo pasaulinio karo pabaigos. Vien sėdėjimas už bendro stalo nepadaro tavęs kitokiu nei esi. Todėl ir sakau, kai kas nors iš šalies analizuos, bet kokius duomenis ar požiūrius iš Švedijos, Danijos, Lietuvos ir Estijos, ras visur kolosalius skirtumus. Kai bandys paaiškinti ir rasti analogus, spėk, kur juos atras? Palyginus su kitomis Rytų Europos valstybėmis...
Arns 2017-04-27 09:03
Tame ir reikalas, kad savasties nėra ir nebus. Lietuvos prašymu diplomatiškai kažkas pakeitė užrašą, bet visi mokslininkai, tyrinėtojai ją atstatys ten kur ir yra tikroji vieta. Kai reikės atlikti ne mechaninį veiksmą, o visuomenės tyrimą, jis bus bevertis jei jį atliksi taikydamas netinkamas priemones, netinkamus metodus.