Mitybos piramidė jau atgyveno - štai kaip specialistai ją tobulintų remdamiesi naujausiais tyrimais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2017-04-27 12:51
Kraštutinumai kažkokie, 70 % gaunamų kalorijų iš riebalų, ar 70 % iš angliavandenių nepadarys didelio skirtumo sveiko, bet nesportuojančio žmogaus organizmui. Žymiai svarbiau kiek tų kalorijų sunaudojam/išeikvojama santykis. Tačiau nuo pat žmonijos pradžios,visais laikais žmogus daugiausia kalorijų gaudavo iš angliavandenių, tada baltymų ir paskutinėj vietoj iš riebalų, todėl labai abejoju tokios dietos nauda, neturinčio specifinių negalavimų, žmogaus organizmui.
immortallt 2017-04-27 13:10
Kad čia pateikta mityba dar tragiškesnė. Vaisvandeniai/sultys yra klaida, vieta prie saldumynų. Vaisiai irgi gerokai aukščiau turi būti. Daržovės lieka žemai, o tada turėtų sekti grūdai, tik ne valyti miltai, o grūdai. Pieno produktams ir per didelė svarba suteikiama, realiai aukščiau mėsos turi būti, nes apart Europos, absoliuti dauguma laktozės netoleruoja.
Tester 2017-04-27 14:32
Kažkur virš pusės metų aš taip maitinuosi. Atgal į angliavandenius jau nebesinori grįžti, nes tie privalumai kuriuos gauni - to neatperka.
vanduo4 2017-04-27 15:56
sulčių mėgėjams patariama nemaišyti daug skirtingų sulčių, įpatingai iš skirtingų kraštų, nes jų struktūra yra labai skirtinga ir organizmas tiesiog nesupranta kokius fermentus išskirti. todėl prastai tą kokteilį virškina arba dalį nesuvirškina visai. Ir apskritai Europoje užaugusiems, organizmas yra labiau prisitaikęs apdoroti vietinius produktus nei importinius. Pvz.: Mango, morkų ir bananų sultys - man asmeniškai tai klijai, o ne kokteilis.
Aquarius 2017-04-27 20:13
Maitinausi paleo mityba. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad ši mitybos rūšis man paliko teigiamą įspūdį. Ateityje pamėginsiu vėl.
AAA000 2017-04-27 21:10
Siaip cia straipsnis neblogas. Riebaline mityba tikrai tokia yra. Kai kurie daug fiziskai dirbantys zmones maitinasi maistu, kur pagrindas - riebalai. Zinau tokiu pvz asmeniskai. Cia kai reikia ilgalaikes istvermes. Dar ten jie megsta kaip taisykle astrius prieskonius - nes riebalinis maistas labai beskonis Tik nervina, kai raso kad cia "tipo dieta" kazkokia ar cia tipo tik "specifiniams ligoniams"... Ir ten tokie zmones aiskina priesingai - pereina ant angliavandeniu ir ragas - netenka jegu - organizmui sokas Klausineja, kaip tu gali valgyt?
AAA000 2017-04-27 21:29
Laktozes netoleruoja ne "absoliuti dauguma", o tie kur "kulturiskai" megsta giminiuotis su puseseremis ir pusbroliais, ar net dar artimesniais Palikuonys tampa "jautresni" ivairioms maisto rusims Iki tokio laipsnio, kad tai tampa visokiais koserizmais, vegetarizmais, netolerancijom ir pan... O realiai reiktu protevius kaltint.
sloggi 2017-04-28 02:34
Judet, judet ir dar syki judet. Jau akis kartais bado tos panacejines dietos... Visos jos geros visos jos tinka. Paprasciausiai pripratimas ir nusistatimas, kad kazkas yra geriau nei kitas vartoja, o tokios snekos, kad be mesos nera jegu, kaip gali gyvent be jos, tai isvis nesamone. Tikiu, kad praedus visa gyvenima pora kartu dienoje mesa yra sunku organizma perorentuoti i anglevani is grudines kulturos, bet jis galiniam rezultate verte tures tokiapacia.
mch0lic 2017-04-28 03:51
Neesu specialistas, bet ir nematau aš nieko blogo angliavandeniuose - bulves, grūdines kultūras, riešutus ir t.t. žmonės vartojo tūkstančius metų. Problema manau yra mažam aktyvume ir perdirbtame maiste (processed food) bei apsiėdime. Eiliniam statybininkui 3000kcal pica gal ir nebus toks didelis sveikatos priešas, kaip tokia pati pica ofiso darbuotojui, kuris dirbdamas sudegina 5x mažiau kalorijų, dar jei tas ofiso darbuotojas ir "couch potato" tai vargu ar iš vis jis per dieną 3000kcal sudegina. Šiaip idomu būtų sužinot kokius produktus reik valgyt, tam kad riebalai sudarytų 70% intake'o. Jei kas dietinates ketogenine dieta - pasidalinkit
sloggi 2017-04-28 06:29
Dazniausiai sviestas ir jautiena, cia bent jau amerikieciai tai pripazysta. Aisku valgo ir tapacia zuvi ar kiauliena. Viskas kas lieka darzoves. Brokoliai, avokadai, spinatai ir t.t.