Nejuokaukit su tokiais dalykais: ar žinojote, jog musės nutūpusios ant maisto jį apvemia?  ()

Kartu su pavasariu ir vasara sugrįžta ne tik šilti orai ir saulė, bet ir įkyrios musės, kurios taip ir taikosi nutūpti ant jūsų maisto. Ar reikėtų sunerimti, jei musė nutūpė ant jūsų maisto? O gal jai nuskridus jis vis tiek saugus valgyti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, ne veltui žmonės jas baido ir neleidžia ropinėti maistu, rašo Dailymail.co.uk. Pasirodo, šie vabzdžiai nešioja mikrobus ir kelia ritmą grėsmę žmogaus sveikatai.

Musės nešioja vidutiniškai 200 skirtingų rūšių bakterijų, kadangi jos kontaktuoja tiek su pūvančiu maistu, tiek ir su išmatomis. Nutūpusios ant maisto, šios musės gali pernešti bakterijas ant maisto produktų vos per kelias sekundes, perspėja entomologė Rona Harrison.

Musės gali nešioti rimtas ir pavojingas ligas, tokias kaip cholera, dizenterija, vidurių šiltinė, tad jei jos nutūpė ant jūsų pietų, geriau būtų jų nebevalgyti.

Nutūpusios ant maisto, musės beveik visuomet išvemia savo skrandžio turinį. Kadangi jos negali kramtyti, musės išleidžia virškinimo fermentus ant maisto prieš jį valgydamos.

Taigi, jei nenorite, kad visa tai atsidurtų jūsų burnoje – gabalėlį, ant kurio nutūpė musė, geriausia nupjauti ir išmesti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(42)
(7)
(35)

Komentarai ()