Rusų tyrėjų grupė turėtų ir džiaugtis ir liūdėti: bunkeryje rado milijardą rublių, bet jais pasinaudoti negalės (Video)  (1)

Grupė Rusijos tyrėjų apleistame bunkeryje rado apie milijardą senų Sovietų Sąjungos rublių, tačiau šiandien šie pinigai beverčiai, rašo BBC.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niekas nekėlė kojos

Tyrėjų grupė iš Sankt Peterburgo, kurie rašo tinklaraštį apie apleistus miestus visoje Rusijoje, išgirdę, kad senuose raketų bunkeriuose, esančiuose netoli Maskvos, gali būti paslėpta didžiulė pinigų suma, nusprendė tai patikrinti. 

Po kelių valandų kelionės per kalnuotą Rusijos Vladimiro sritį, tyrėjų komanda džiūgavo – jiems pavyko aptikti įspūdingą paliktų pinigų sumą.

Remiantis naujienų portalo duomenimis, buvo rastas apie 1 milijardas Sovietų Sąjungos rublių. Dabar tokių pinigų vertė siektų apie 18 mln. dolerių, tačiau 1991 metais jie prilygo 33,3 mln. dolerių. Deja, šiuo metu pinigai nebeturi jokios vertės. 

Kaip nurodoma, jie rasti įvairiais nominalais ir, kaip spėjama, buvo išleisti 1961- 1991 metais. 

Pastaraisiais metais, bunkeris, pilnas pinigų, buvo užtvindytas vandens, todėl iš pinigų su Vladimiro Lenino atvaizdu liko tik didžiulė klampynė. 

Pasak vietinių gyventojų, kurie ir pasakė tyrėjų komandai apie tiksliai toje vietoje esantį bunkerį, į šią vietą dar niekas niekada nedrįso eiti, mat ji buvo susijusi su Sovietų Sąjungos balistinių raketų programa bei galimai buvo užteršta radiacijos. Kaip bebūtų, skaitikliai parodė, kad ši vieta nepavojinga. 

Gali būti daugiau?

Tyrėjų komandos narė Olga Bogdanova sakė, kad tokių turtų dar niekada savo akimis nebuvo tekę matyti. 

„Ir malonu, ir liūdna, kai supranti, kad ši praeitis niekada nebegrįš, nes tada, kalbant apie pinigus, tai būtų buvę daugiau nei pakankamai pinigų visiems“, – sakė O.Bogdanova, pridurdama, kad vos 100 rublių Sovietų Sąjungoje buvo labai geras atlyginimas. 

Kiti komandos nariai Antonas Alekseevas ir  Sergey Volkovas taip pat davė interviu „Rossiya1“ televizijai, kur laidos vedėja pažymėjo, kad galimai pinigai tokioje vietoje atsidūrė ne be reikalo, mat toks buvo griūvančios Sovietų Sąjungos Vyriausybės įsakymas.

Taip pat nebuvo nutylėtas ir toks faktas, kad šis pinigų bunkeris gali būti tik vienas iš trijų, galimai egzistuojančių Rusijoje. 

Paviešintas video įrašas sukėlė dideles aistras ir socialinėje erdvėje, mat daugelis ėmė aptarinėti kas būtų, jei žmonės turėtų galimybę atsukti laiką atgal. 

„Aš norėčiau turėti laiko mašiną, tada grįžčiau čia ir už šiuos pinigus nusipirkčiau kontrolinius „Google“, „Gazprom“ ir „Rosneft“ akcijų paketus ir galėčiau niekada nebedirbti“, – rašė komentatorius.

Parengė Raminta Rakauskė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(4)
(16)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: