JAV vaikas nuskendo... praėjus savaitei po maudynių: kas yra antrinis skendimas?  (0)

JAV įvyko tragiškas ir labai keistas incidentas – 4 m. Francisco Delgado III numirė praėjus savaitei po to, kai jis su tėvais plaukiojo Teksas Sičio (angl. Texas City) baseine.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-06-12 JAV vaikas nuskendo... praėjus savaitei po maudynių: kas yra antrinis skendimas?  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Berniuko mirtį gydytojai apibūdino kaip antrinį skendimą, anglų kalboje vadinamu sausu skendimu (angl. dry-drowning), kuris pasireiškė praėjus savaitei nuo plaukiojimo baseine.

F. Delgado III tėvai mane, jog berniukas po plaukiojimo užsikrėtė kokia nors infekcija ir net nepagalvojo, jog jam pasireiškė antrinio skendimo požymiai. Pasak berniuko tėvų, jis vėmė ir viduriavo, o praėjusį šeštadienį berniukas staiga pabudo, skundėsi rimtu skausmu pečiuose ir nustojo kvėpuoti. Berniuką bandę atgaivinti gydytojai diagnozavo, jog berniukas mirė dėl antrinio skendimo.

Antrinis skendimas ypač gali pasireikšti mažiems vaikams dėl mažos kūno apimties.

Daugiau informacijos - vaizdo įraše

Antrinio skendimo požymiai

Iškart po įvykio plaukiotojas atrodo visiškai sveikas. Bet su laiku, jo plaučiuose likęs vanduo sukelia edemą arba paburkimą, Kai plaučių alveolės prisipildo vandens, jos negali atlikti deguonies perdavimo funkcijos. Dėl sumažėjusio deguonies kiekio kraujyje sulėtėja širdis. Vandens įkvėpimas taip pat gali sukelti cheminį pneumonitą, kitaip, plaučių uždegimą, sukeltą kenksmingų cheminių medžiagų.

Nors antrinio skendimo simptomai pasireiškia po 1 – 24 val. nuo incidento, F. Delgado III atveju praėjo net visa savaitė, kuri buvo lemtinga keturmečiui.

Antrinio skendimo požymiais gali būti nuolatinis kosėjimas, oro trūkumas, skausmas krūtinėje, apatija, karštinė ir neįprasta nuotaikos kaita. Jei paburkimas pastebimas anksti, gydytojai gali paskirti deguonies ir bandyti pašalinti skysčius iš plaučių diuretikais (šlapimą varančiais vaistais) ir teigiamu oro spaudimu.

Negydant antrinio skendimo požymių, išsivysto komplikacijos, plaučių edema (tai rodo rausvos putotos išskyros iš aukos nosies ir burnos), hipoksija/anoksija, kvėpavimo bei širdies darbo nutrūkimas ir mirtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(50)
(1)
(49)

Komentarai (0)