Tai, kas darosi su orais, visiškai nebetelpa į natūralaus kintamumo ribas: viskas dėl 0,5°C pokyčio, o kas bus ateityje - baisu ir pagalvoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

S.J 2017-06-30 20:06
Klimato siltejimas is tikro yra ne vien del ismetamuju duju. Didziausia problema, kurios niekas neakcentuoja ir praktismai neteko matyti, tai paciu zmoniu sukuriama siluma. Visi mokslininkai sako jog saules patenkama energija nepakito galima sakyti jog faktas, pakilo co2 kiekia ir faktas, bet sakydami jog vien rik co2 padidejimas nesuteikia pakankamo pagrindo oro siltejimaui taip pat sutikciau, bet visa problema yra ta, jog patys 7mlrd zmones sukuria papildomos silumos, kuri ir kelia planetos vidutinia temperatura. Su viena maza nedidelia zvakute kambario nesusildysi, jei ir prileisj dauviau co2, bet jei pridesi 1000 mazu zvakuciu, tai jos netik labiau susildys kambari bet ir padidins co ir co2 kieki. Bet tai nereiskia jog co ir co2 padidejimas susilde kambari. Co ir co2 taj tik pasekme 1000 zmakuciu devinimo kurios ir susilde planeta.
AAA000 2017-06-30 22:17
ta 7 milijardu zmoniu kiekio prieaugli kompensuoja isnyke ir isnaikinti gyvunai su kaupu. gali cia nevelt paraleliu... atsilimas tik del veiklos pasekmiu
bahuriux 2017-06-30 23:57
Aš statau 2ct kad atšilimas yra dėl žmonių kaltės 2-5%, dėl karvių bezdėjimo ~10%, o visa kas likę tai natūralūs dalykai, kaip Saulės aktyvumas ir Žemės orbitos netolygumas, ugnikalniai, kosminiai spinduliai kurie turi įtakos debesų susidarymui. Beja WW2 pradžioj rusijoje buvo mažasis ledynmetis, kuris sustabdė Hitlerio karius su vasarinėm uniformom. https://www.newscientist.com/article/mg ... never-was/ Mane užknisa "mokslininkai" "per medžius nematantys miško", ima 10 metų atkarpas, kai praleidžia faktą kad klimatas gryžo į savo vietą po mažojo ledynmečio. Apskritai galbūt reikia džiaugtis, o ne šikt į kojakelnes, kad ne ledynmetis užėjo, o atšilimas. ir išvis ką tokio darė dinozauriai, kad antarktidoj augo palmės, perdaug bezdėjo? Ką darė/nedarė gyvūnai prieš šimtus ir dešimtis tūkstančių metų, kad periodiškai užeidavo ledynmečiai ir atšilimai https://en.wikipedia.org/wiki/Geologic_ ... Change.png
amas 2017-07-01 01:24
Co2 yra bullshit. O jei jau yra noras anglies dioksido kiekį mažinti, tai gal reiktu pasirūponti medžių sodinimu ir panašiai. Juk visa žalia masė iš to padaryta.
Shinigami 2017-07-01 08:37
Yra noras ne CO2 mažinti, o eurus į kišenes susidėti. Kokie ten pinigai sukasi. Vienaip, ar kitaip į orą virstą. Čia man primena situacija su Lietuvos universitetinių dėstymų. Universitetinių programų gerinimui skiria 10 milijonų eurų. 9 milijonus eurų išleidžia visokių programų rašymui, perrašymui ir koregavimui, kaip gerins universitetinį mokslą (nes kviečiasi brangiai apmokamus užsienio specialistus). Likusi 1 milijoną eurų skiria 1000 dėstytojų, kad jie pakeistu savo programų pavadinimus ir aprašymus. Žinoma, pakeisti programų turiniui pinigų nelieka. Bet kadangi pavadinimas kitoks, apraše sakiniai taip pat sukeiti vietomis, visiems atrodo kad programa pagerėjo. Tuo tarpų dėstytojas ir toliau skaito paskaitą iš geltono sąsiuvinio (tai jo užrašai nuo to laiko kai pats studijavo). Tokia pati situacija ir su kova prieš klimato kaitą, nes visi supranta, kad jos nesustabdys. Ne taip lengva kovot prieš gamtą.
AAA000 2017-07-01 08:54
Siaip tai atsilimo esme, kad anglis is zemes pavirsiaus pateko i ora. CO2 yra tik junginio pavadinimas. Veneros atmosferoj principe visa anglis ore plaukioja ir karsciai po 800 laipsniu, o atmosferos slegis toks, kad viska sutraisko Atmosfera Veneroj tokia tirsta, kad joje gali plaukiot beveik kaip vandenyne... O zemeje butent musu veikla atpalaidavo augalu surista ir nusodinta zemen angli. Augalai juk neauga 80km i virsu, kad viska sugertu. Jie realiai tepasiekia tik apie 0,1% atmosferos ir filtracijos procesas labai letas... Ir cia tik patys auksciausi planetos medziai... Taip kad ateina ilgalaikis atmosferinis karscio pizdakas. Babajai ne siaip sau bega Europon. Bega nes siknos realiai svyla, tiesiogine prasme... O kondiskes ne visi iperka Kinieciai irgi arba sedi pajuryje, arba migruoja siaures kryptim Bande dykumas isisavint ir nelabai gavosi. Net kinieciams... Primeskit kokia turi but beviltiska situacija, kad kinieciams amzino isalo teritoriju isisavinimas atrodo perspektyvus...
technologas 2017-07-01 16:39
Po to, kai jis pasilaidojo ir atvėso klimatas. Vertėtų prisiminti, kad Saulė dabar šiltesnė. Kiek šils klimatas? Neaišku. +4 laipsniais, o gal ir +14 (nenustebčiau). Visa bėda kad geologinais mastais labai jau greitai šyla.
S.J 2017-07-01 19:58
Ne del co2 o del paciu zmoniu veiklos ir sukuriamos silumos. Vidaus degimo varikliai, gamyklos. Kiek jos isskiria silumos. Tas ir prisideda prie siltejimo.
Shinigami 2017-07-02 11:16
Yra vienas juokingas dalykas. Vieni sako, kad CO2 yra pagrindinis klimato šiltėjimo faktorius. Kiti sako, kad metanas yra pagrindinis faktorius. Logiškas variantas pateiktas, kad klimatas šiltėja dėl žmogaus sukuriamos šilumos. Juk šildant namą šiluma niekur nedingsta, o patenka į aplinka. Visa elektronika skleidžia šilumą kuri kaupiasi žemės atmosferoje. Vidaus degimo varikliai sukuria daug šilumos. Apšvietimas, taip pat kuria šilumą ypač kaitrinės lempos. Trintis tarp automobilio ratų ir kelio taip pat generuoja šilumą. Ir t.t. ir t.t. Labai daug yra šilumos šaltinių. Vandenynu srovės taip pat turi svarbia įtaka planetos temperatūrai. Ir jos nėra amžinos ir nekintamos. Jos kaip ūpės, keičia savo vagą. Skaičiau straipsnių sakančių, kad artėja žemės polių magnetinio lauko apsivertimas. Kokia įtaka žemei ir jos temperatūrai tai turės (o gal ir dabar tūri)? Paprastai sakant, žemės klimatui įtaką turi labai daug skirtingų faktorių. Kuris iš jų pagrindinis? Ar egzistuoja pagrindinis faktorius, o gal tai tik kombinacija skirtingų faktorių be pagrindinio? https://wattsupwiththat.com/2017/06/28/ ... c-finding/ http://icecap.us/images/uploads/CO2vsTMacRae.pdf Yra tiek daug skirtingų tyrimų ir nuomonių, kad kiekvienas gali pasirinkti kas jam labiau patinka. Ir visi jie su savo moksliniais įrodymais.
punktyras 2017-07-02 11:49
Galima gal pateikti kokius nors skaičiavimus, pagrindžiančius šį drąsų teiginį?
Evil Goku 2017-07-02 12:21
https://www.youtube.com/watch?v=cjuGCJJUGsg
qriuqriu 2017-07-03 11:58
manau urbanizacijos pletra ne paskutinej vietoj, miestai daug daugiau sukaupia silumos, betonas asfaltas...
immortallt 2017-07-03 13:16
Taip, žmogaus veikla šilumą išskiria, bet iš ko jinai išskiriama? Iš iškastinio kuro? Tada yra ir CO2. Jei iš atsinaujinančios energetikos - saulės, vėjo ir pan., tai tik keičia energijos pavidalą, bet ne jos didina atmosferoje. Kitas dalykas, jei CO2 kiekis nepadidėja atmosferoje, tai sėkmingai ta šiluma išsklaidoma. Bet kokiu atveju, reikia atsisakyti iškastinės energijos - energijos, kuri užrakinta milijonus metų. Kiek būtų karvių žemėje, jei nebūtų žmogaus? Kitas blyn juokina, kad prieš milijonus metų, kai buvo nepalankios sąlygos žinduoliams, CO2 kiekis buvo didesnis. Ir ką? Buvo laikai, kai visa planeta buvo ugnies kamuolys. Tai irgi sakai, kad tai patenkinamos sąlygos, jei žmogus iki tiek prives planetą? Tik nereikia būti naiviam ir neigti, kad milijonus metų kaupta energija, kurią išdeginti baigiam per šimtmetį nedaro įtakos ekosistemai.
bahuriux 2017-07-09 19:47
Supraskit, kad nuolatos (vidutiniškai) mažėjant CO2 ore nuolatos mažėjo ir Žemės vidutinė temperatūra, anglis vis daugiau būtu užrakinama kietu pavidalu, nelikus šiltnamo dujų galiausiai užeis ledynmetis ir jūs tai laikot normalia Žemės planetos būsena?
AAA000 2017-07-09 20:02
nera jokios "normalios" busenos. yra tik priimtina gyvenamoji aplinka zmoniu rusiai maksimaliam imanomam zemes pavirsiaus plote.
Evil Goku 2017-07-09 20:03
Automobilis važiuodamas 200km/h trenkiasi į sieną (t.y. sustoja per labai trumpą laiko tarpą) arba sustoja švelniai stabdydamas (per 30s). Nors automobilio greitis pabaigoje toks pat, tačiau pasekmės labai skirtingos. Dabar klimato kaitos greitis palyginus yra didžiulis. Blogiausia yra pereinamasis laikotarpis. Kurio metu gali iš esmės pakisti žemės ekosistema. Žmonijai taip pat ateis sunkūs laikai. Labai graudžiai atrodo, kaip žmonės savo klaidingom interpretacijoms pagrįsta nuomone, bando nuginčyti 97% mokslininkų, kurie yra tos srities specialistai.