Kada juodoji bedugnė nėra juodoji bedugnė? Tada, kai ji bozonų žvaigždė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2017-07-17 00:06
- Aha, vadinasi "begalinis tankis" atsargiai pervadinamas bozonų sankaupa, o va čia jau tankis baigtinis ir išsprendžiama singuliarumo problema? Išvada: abiem atvejais, objektai centre yra suvokiami kaip vientisi kūnai; - O kiek šansų turi suvokimas jog JB tėra vakumo zona su medžiagos sūkuriu aplink? O mums matoma ir nematoma šviesa yra tie degimo produktai, kurie išmetami lauk iš centro negailestingai susiurbus aplinkinę materiją .
punktyras 2017-07-17 08:17
Ne, tiesiog įdomi hipotezė ir tiek. Manau, tankis baigtinis bet kokiu atveju, tiesiog lygtys tokios, kad „labai labai mažas“ aproksimuojamas į 0, o „labai labai didelis“ aproksimuojamas į ∞ (arba -1/12) su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Apie vakuumo zonas, nematomą šviesą ir sūkurius nesiimu spręsti, manau, be įtikimo jų atsiradimo paaiškinimo, jiems vieta lentynoje su tuščiavidurės Žemės ir Mėnulio iš sūrio teorijomis.
HardAxe 2017-07-17 10:33
Jis buvo <atrastas> aštuntojo dešimtmečio pradžioje, kaip itin stiprus radiobangų signalų šaltinis.
Niemand 2017-07-17 12:01
Jei BRT teisinga, tankis "centre" yra begalinis, nes pagal BRT sprendinius po įvykių horizontu visos trajektorijos gali vesti tik į tą "tašką" ir nei viena negali to išvengti. Bozoninės žvaigždės niekaip neatsako į klausimą, kas nutinka masyvioms žvaigždėms kolapsuojant, jos tik gali teoriškai "apsimesti"juodosiomis skylėmis ir tai nėra net teorinio paaiškinimo, kaip jos gali susiformuoti.
Giedriax 2017-07-17 12:08
O aš manau taip. Jei daiktas toks masyvus, kad turi savo įvykių horizontą, tai koks skirtumas iš ko jis sudarytas? Juk mes jokiais būdais negalėtume sužinoti kas ten slypi, ar singuliarumas ar bozoninė žvaigždė ar kt. Juk šviesa iš ten mūsų negalėtų pasiekti. Vistiek mes pagal poveikį aplinkiniams kūnams galvotume ten esant JB. Kitas dalykas kodėl aš abejoju bozoninių žvaigždžių egzistavimu: 1) Kvantinė fizika. Įprasta medžiaga sudaryta iš fermionų (kvarkai ir elektronai), tad turi tam tikrą fermioninį skaičių. Bozoninė žvaigždė turėtų fermioninį skaičių 0. Tad kaip tai iš paprastos priežasties medžiagos gauti bozoninę? Reikia tiek pat antimedžiagos (pozitronų ir antikvarkų). Na o kaip žinome mūsų visatoje antimedžiagos rasti sudėtinga. 2) bent jau laboratorijose Bozės-Einšteino kondensatai būna labai žemos temperatūros, aukštesnėje temperatūroje jie pranyksta. Na o kosmose bene visi kūnai yra žymiai aukštesnės temperatūros nei absoliutus nulis.
Niemand 2017-07-17 12:47
Teoriškai BEC galima subalansuoti gravitaciškai, nes kritinė temperatūra proporcinga tankiui, kitas klausimas, koks mechanizmas galėtų sukurti tokį balansą, t.y. sumesti 10^60 bozonų į vieną vietą milžinišku tankiu, kad susiformuotų stabilus BEC.
radioaktyvas 2017-07-20 03:41
Nu va kažkada galvojau apie mdrive variklį ir galvojau, kad vietoje mikrobangės stumimą gali atlikti lazeris. Pasirodo Bosone-enstein galima sukurti materiją iš šviesos tik ar galima tokį lazerį sukurti? Jei taip beliks užsiimti origamiu kuriant kosminius variklius ir net be materijos išspjovimo į aplinką juk šiaip šviesos nesustabdysi.