Anglies dioksidas - tikrasis planetos išsigelbėjimas? Kitoks požiūris į tai, ką vadiname XXI a. ekologine katastrofa (Video)  (14)

Anglies dioksidas buvo laikomas kaip pagrindinis kaltininkas klimato kaitos procesuose jau daugelį metų iki šių dienų. Bet, ši nuostata yra gan vienpusiška, nes pavyzdžiui, anglies dioksidas gali būti ta molekulė, kuri saugo planetą, o ne naikina ją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, kai sakome, kad saugo planetą, tai dar nereiškia, kad saugo patį žmogų - tai kita istorijos pusė. Anglies dioksidas (CO₂) laikomas kaip pagrindinis vykstančios klimato kaitos kaltininkas. Tačiau gali būti ir priešingas jo efektas.

Anglies dioksidas yra stebuklinga gyvybės molekulė, kuri reikalinga planetos miškų masyvų atsinaujinimui. O miškų masyvai savo ruožtu vėsina planetą. 

Bendrai paėmus, CO₂ molekulė palaiko visą tinklą gyvybės mūsų planetoje. Be anglies dioksido visi augalai, gyvūnai ir žmonės išmirtų.

Sveikatos reindžeris, Maikas Adamsas (Mike Adams), sukūrė edukacinį video filmuką, paaiškinantį kodėl CO₂ nėra teršalai, o veikiau vertinga medžiaga, kuri reikalinga augmenijai vešėti.

Adamsas nėra vienas, prie jo prisijungė kiti mokslininkai. Jie pateikė tyrimų rezultatus, kad anglies dioksidas nėra pavojingas Žemės naikintojas. Išanalizavę 33 metų duomenis, kai CO₂ kiekis pradėjo didėti, mokslininkai pastebėjo, kad mūsų planetos augmenija tuo metu, pradėjo sparčiai klestėti. Buvo nustatytas pastebimas žaliosios augmenijos didėjimas.

Mokslininkai teigia, kad šis augmenijos suvešėjimas yra susijęs su dideliu kiekiu anglies dioksido dujų atmosferoje. Pasak, tyrėjų, CO₂ išskiriamas perteklius yra atsakingas už naujos žalumos formavimą Žemės planetoje.

Kaip žinoma, anglies dioksidas yra pagrindinė medžiaga reikalinga fotosintezės procesams vykti augaluose. Jų metu augalai gamina cukrus, kurie padeda suformuoti jų struktūrą. Fotosintezei procesui vykti reikalinga CO₂, vandens ir šviesos kombinacija.

Studijų metu gauti duomenys parodo, kad padidėjęs anglies dioksido kiekis atmosferoje pagerina augalų augimą ir vystymąsi.  

Žinoma, tai nereiškia, kad galima drąsiai didinti CO₂ iki beprotiškų kiekių - tai kas tinka augalams, nelabai tinka gyvūnams, tačiau verta į šią molekulę pažiūrėti ir iš kitos pusės. Ji nėra blogis savaime, o augalams iš vis, klimato šiltėjimas galėtų išeiti tik į naudą. Deja, žmonėms, tai nėra labai naudinga, bet žmogus - tai dar ne pati Žemės planeta. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(57)
(14)
(43)

Komentarai (14)