Naujos eros pradžia? Didžioji Britanija ir net Rusija keičia požiūrį į homeopatiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Broniusg 2017-07-27 18:48
citata:„tarnybos, įvertinusios atliktus mokslinius tyrimus, priėjo išvados, jog homeopatija prieštarauja gamtos dėsniams“ atrodo viskas gerai,bet„2016 metų lapkritį „Nacionalinė homeopatijos taryba pateikė ieškinį prieš žurnalą „Aplink pasaulį“, kuriame buvo homeopatiją kritikuojantis straipsnis. Pareiškime buvo tvirtinama, kad straipsnis „šmeižia homeopatijos metodą, sėkmingai taikomą daugelyje šalių jau ilgiau nei 200 metų“. Taryba bylą pralaimėjo“. Dabar vėl homeopatai apsiskųs it vėl laimės?
sigun 2017-07-27 23:27
Kaip visuomet ne viskas yra vien balta ir juoda. Panašu, kad technologijos.lt pateikia vieno asmens požiūrį, kuris apie homeopatiją kalba tik kaip apie vienintelio tipo vaistus kur veiklioji medžiaga skiedžiama daug kartų ir po to kalbama apie vandens atmintį. Tačiau Lietuvoje homeopatiniais vadinami visi vaistai ir vaistiniai preparatai, kurių veiklioji medžiaga pagaminta ne cheminiu būdu, o gauta iš natūralių medžiagų, dažniausiai įvairių augalų ekstraktų. Persišaldę ir išsivirę liepžiedžių ar ramunėlių arbatos užsiimate homeopatija. Yra vaistų, kuriuose veikliosios medžiagos kiekis "porcijoje" siekia miligramus. O kad wikipedijoje ar dar kur kitur interneto platybėse yra "klasikinis" homeopatijos apibrėžimas, tai tik parodo, jog ne viskuo kas internete reikia tikėti 100%.
- 2017-07-27 23:53
, o fitopreparatai, o tai taikanti mokslo šaka - fitoterapija. Ir Lietuvoje yra vartojami terminai būtent šitaip, kaip ir visame pasaulyje , o ne taip, kaip susapnavai.
sigun 2017-07-28 00:09
Nesapnavau aš nieko. Nesiginčysiu kaip kas pavadinta vaistų registre, bet va pasiūlydamas išgerti vienokios ar kitokios arbatos, o jei neturim nusipirkti tokio ir tokio ne receptinio vaistinio preparato, gydytojas jį vadina homeopatiniu. Čia klinikose. Ir ne koks rezidentas, o gerbiamas ir žinomas vaikų gydytojas. Taip pat ir traumatologai visiškai nesigėdyja pasiūlyti traumelio (traumeel). O jame net ant pakuotės didelėmis raidėmis parašyta - homeopatinis preparatas.Tiesiog bendrinėje kalboje jau yra įsitvirtinę šis apibūdinimas, patinka Jums tai ar ne. Nors kita vertus, jei per kitus rinkimus užimsite Verygos vietą, ko gero turėsite daugiau galios kariauti prieš žodį.
UTF16 2017-07-28 00:19
Straipsnis akivaizdžiai apie klasikinę homeopatiją, o ne fitoterapiją. Kai technologijos.lt pasirodo straipsnis apie kokią nors naują „mašiną“, manau, sutiksite, kad nereikia patikslinti, jog kalbama ne apie „automobilius“.
- 2017-07-28 00:20
yra tokia populiari, kad dauguma gydytojų taiko tokią taktiką - vadina žolinį preparatą homeopatiniu, nes tūlas durnelis nikuja nesuvokia to žodžio reikšmės, tik „žino“, kad tai yra „ne chemija, bet geriau“. Ir tai, kas prigyja ir vartojama bendrinėje kalboje - nėra rodiklis, nes bile koks bile kokių žodžių vartojimas net nebandant suprasti tikrąją tų žodžių reikšmę lemia, kad tokiems galima iškišti bile kokį šūdą, pavadinant jį organiniu, homeopatiniu, ar pagąsdinti juvenaline justicija.
- 2017-07-28 00:23
Nėra „klasikinės“ homeopatijos. Yra tik durninimas, vadinamas homeopatija, ir yra normali fitoterapija. Ale matau, kad homeopatai taikosi ir žoleles užgrobti - žiū, po keliolikos metų džiūgaus, kad homeopatija veikia, mat gluosnio žievės arbata muša karštį ir tai bus įrodoma...
AAA000 2017-07-28 00:24
kiek zinau - tipine homeopatijos vaistu veiklioji medziaga - cukrus jei suryt kokius 5kg homeopatijos stebuklo zirneliu - efektas turetu but juntamas bet kam.
interactive 2017-07-28 10:00
sigun jei idiotas esi, tai bent to viesai nevaizduok. Homeopatija ir zoliniai preparatai yra visiskai atskiri dalykai ir juos lygina nebent toki dundukai kaip tu. Beje homeopatiniuose preparatuose gali buti gyvsidabrio nitrato, kalcio sulfido ir t.t.
HardAxe 2017-07-28 10:14
as tikrai esu mates keliose vietose uzrasa homeopatinis ant vaistazoliu pagrindu pagamintu vaistu. Kad ir ka is tikro terminas reiskia jis buvo ant dezutes bei sudetyje buvo pateiktos veikliosios medziagos ir ju kiekiai.
Putulis 2017-07-29 14:36
jau senokai esu girdėjęs, kad vaistų gamintojai (didieji taip pat) mėgsta žolinius preparatus pavadinti homeopatiniais grynai dėl didesnių pardavimų. Ir tikrai - specialiai neieškojau, bet iki šiol nesu ant pakuotės matęs užrašo "fitoterapinis", tik "homeopatinis. Šis reikalas turėtų pasikeisti, jei homeopatija visur bus nurašyta valstybiniam lygmeny
donatasv 2017-07-29 23:27
Homeopatija tai kai kibire vandens yra ištirpinama veiklioji medžiaga ir išpilstoma į buteliukus. Vienoje pakuotėje gali rast kelias molekules veikliosios medžiagos ir šis vaistas yra pateikiamas mums ir sakoma... Vartodami šį vaistą pasveiksite... Ar tikrai? Seniai jau reikė uždrausti šias erezijas... Tik pardavinėjant vandenį gaunami gana nemaži pinigai... ir tai yra vienintelė priežastis kodėl iki šiol nebuvo uždrausti homeopatiniai vaistai.
Hmz 2017-07-30 09:12
Tai ir homeopatiniuose nurodo "veikliąsias medžiagas" su jų kiekiais. Tik prideda specialius praskiedimo laipsnio žymėjimus, pvz: D6 (aka 1:1E6), D40 (1:1E40), C4 (1:1E8), ir t.t. O vien tai, kad komponentai yra vaistažolės, vėlgi nepadaro vaisto fitoterapiniu - vaistažolių kiekiai turi būti realūs, o ne skiesti homeopatinėmis proporcijomis. Homeopatai naudoja praktiškai visas medžiagas - pradedant žolėmis, ir baigiant mineralais ir netgi žibalu. Kitas dalykas, kad gamintojai kartais gudrauja - įdeda vieno komponento "motininę tinktūrą" (atseit, neskiestą), o kitus komponentus - homeopatinėmis dozėmis. Preparatas gali gautis realiai veikiantis, bet rimtesni reguliavimai jam netaikomi.