Bene lengviausias ir maloniausias būdas išlikti jauniems: įsiminkite - bent kartą per savaitę!  ()

Naujausias mokslininkų tyrimas atskleidė, kad seksas poroje svarbus ne tik dėl tvirtų santykių, bet ir jaunystės. Jei norite kuo ilgiau džiaugtis švytinčia oda, būtinai privalote susipažinti su šia informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalifornijos universiteto mokslininkai paviešino tyrimo duomenimis, kuris sulaukė didelio susidomėjimo. Ištyrus DNR paaiškėjo, kad dalys, atsakingos už senėjimą ir bendrą sveikatos būklę, išsilaiko tvirtesnės, jei bent kartą per savaitę yra santykiaujama. Vadinamieji telomerai yra atsakingi už ląstelių ilgaamžiškumą ir būna tvirtesni, jei žmogus dažniau užsiima seksu.

Tyrime dalyvavo 129 moterys, kurios per savaitę mylisi bent kartą, o ištyrus jų kraują rezultatai labai nudžiugino. Tyrėjas Tomas Cabeza de Baca naujienų portalui „Psy Post“ teigia, kad telomerai yra tarsi biologinis senėjimo ir sveikatos laikrodis.

„Neabejojama, kad seksualiniai santykiai turi didelę įtaką ne tik santykių kokybei, bet ir sveikatai“, - pabrėžia gydytojas. Laimingi porų santykiai gali sustabdyti senėjimą, net ir sumažinti lėtinių ligų galimybę, atitolinti mirtį.

Tad, kaip skelbia gydytojai, siekiantiems darnos ir ilgesnės jaunystės, lytiniai santykiai bent vieną kartą per savaitę yra būtini.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(61)
(12)
(49)

Komentarai ()