Kaip taip gali būti - moteris pagimdė, nors nežinojo, kad yra nėščia ir visą laiką gėrė ir rūkė  (1)

Adele Duncan (23 m.) prieš Kalėdas ištiko šokas, kai nežinodama, jog yra nėščia, netikėtai susilaukė dukros Macie.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pernai metų gruodžio 23 dieną Aberdyne, Škotijoje gyvenanti moteris po dvigubos pamainos darbe užsuko į parduotuves paskutinių kalėdinių dovanų ir užkando greito maisto restorane „McDonalds“.

Tačiau prieš guldamasi į lovą, maždaug 22.30 val., ji pajuto stiprius skausmus pilvo srityje.  Prasidėjus kraujavimui merginos mama Louise (49 m.) iškvietė greitąją pagalbą.

Po ligoninėje praleistų 20 minučių ir 6 stiprių stumtelėjimų, iki Kūčių likus 17 minučių, į pasaulį atvyko mažoji Macie. Kalėdų dieną Adele su dukrele grįžo namo ir apie šį savo stebuklą paskelbė 1000 „Facebook“ draugų.

„Štai ką Kalėdų Senelis, likus porai dienų iki šventės, man padovanojo. Visi, kaip ir aš, tikriausiai sutrikote. Vis dar negaliu suvokti, kad tai tikra, tačiau noriu jus supažindinti su Duncan šeimos nare. Šis stebuklas gimė 2016-ųjų gruodžio 23 dieną 23.43 val. ir svėrė 3,2 kg. Į pasaulį ji pasibeldė po sunkios dienos darbe ir vakaro, praleisto apsipirkinėjant. Aš ir kūdikis esame sveikos ir šiuo metu jaučiamės puikiai“, – rašė Adele.

Sunkiai dirbo, rūkė ir vartojo alkoholį

Manoma, kad moteris pastojo 2016-ųjų metų kovo ar balandžio mėnesį po vienos nakties nuotykio su geru draugu. Mergaitės tėčio vardo Adele atskleisti nenori. Moteris neslepia, kad tuo metu nenaudojo jokių kontraceptinių priemonių. Vis dėlto ji nė nenumanė pilve nešiojanti gyvybę.

Adele net ir pastojusi nemetė žalingo įpročio rūkyti, o rugsėjo mėnesį, švęsdama gimimo dieną, pasilinksminimo mieste metu vartojo alkoholį. Laimei, po tos dienos ji nusprendė pradėti taupyti pinigus ir atsisakė šio vaisiui pakenkti galėjusio pomėgio.

Be kartais atsirandančio nugaros skausmo, į kurį moteris nekreipė dėmesio, Adele nepatyrė jokių apie nėštumą pranešančių simptomų. Adele ne tik nežinojo apie pasaulį greitai išvysiančią dukrą, bet tam nebuvo net pasiruošusi. Ji neturėjo nei lovelės, nei drabužėlių, nei taip reikalingų sauskelnių. Ji taip pat nė karto nesilankė pas ginekologą.

Nepastebėjo nieko neįprasto

„Nėštumo metu mano drabužių dydis liko toks pat, – pasakojo Adele. – Kadangi menstruacijų ciklas buvo labai nereguliarus, nieko neįprasto nepastebėjau.“ Slaugos namų darbuotoja ir nežinomo nėštumo metu dirbo fiziškai sunkius darbus. 

„Padėdavau žmonėms atsigulti į lovą ar įlipti į vonią, kartais tekdavo juos iš ten vienai pačiai iškelti“, – paaiškino ji. 2016-ųjų gruodžio 23 dieną Adele į darbą atvyko apie 7 valandą ryto ir ruošėsi ten dirbti dvigubą pamainą, kurios metu, nepaisant nėštumo, ir toliau atliko nugarą laužiančius darbus. 

„Skaudėjo nugarą, tačiau apie tai per daug negalvojau, – tęsė moteris. – Po darbo dar stabtelėjau mieste ir nupirkau kelias paskutinės minutės Kalėdų dovanas, užsukau į „McDonalds“ ir grįžau namo.“ Tą naktį ji pajuto stiprų skausmą. Nuėjusi į tualetą pamatė, jog kraujuoja. „Kraujo buvo visur“, – paaiškino ji.

Adele mama paskambino greitajai medicinos pagalbai. Medikai nuvežę moterį į ligoninę pranešė, jog ji nėščia ir tuoj gimdys. „Jei atvirai, apie tai nieko nežinojau. Operacinėje po 20 minučių trukusio gimdymo man pasakė, jog turiu dukrytę“, – sakė ji.

Šokiruoti draugai ir šeima

Nepaisant to, jog Adele nėštumo metu ir rūkė, ir vartojo alkoholį, kūdikis gimė sveikas ir svėrė 3,2 kg. Visų nuostabai, Macie gimė amniono maišelyje – su „marškinėliais“.

Tai labai retas reiškinys, nutinkantis vienam iš 80000 gimdymų. Seselės susprogdino maišelį ir padavė Macie į vis dar patikėti negalinčios mamos rankas.

„Iškart ją pamilau, – sakė Adele. – Per 9 mėnesius nė karto nepagalvojau esanti nėščia. Paskambinau savo draugei ir pasakiau: „Spėk, kas nutiko... aš pagimdžiau kūdikį.“ Adele mama suorganizavo, kad visi šeimos nariai nulėktų į parduotuves ir parūpintų pačių būtiniausių kūdikiui reikalingų daiktų. Po poros dienų mergaitė su mama grįžo į močiutės namus, kuriuose jau laukė gausus šeimos narių būrys, nekantraujantis susipažinti su mažyle.

„Kai „Facebook“ paskyroje pranešiau apie tapimą mama, daugelis draugų buvo šokiruoti. Po savaitės mano sesuo, kuri, kitaip nei aš, žinojo, jog laukiasi, taip pat pagimdė kūdikį, tad Macie tikrai turės savo amžiaus draugą“, – sakė moteris.

Kalbėdama apie motinystę, moteris teigė, jog jai tai labai patinka ir niekas negali prilygti tam, ką ji jaučia rūpindamasi Macie.

Parengė Edita Maračinskaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(9)
(-5)

Komentarai (1)