Dėl poveikio seksualiniams malonumams kavą būtų galima laikyti afrodiziaku, bet vyrams yra ir bloga žinia  (2)

Mokslininkai aptiko naują teigiamą kavos savybę. Tad nors medikai ir toliau įspėja mėgautis šiuo gėrimu nuosaikiai, japonų specialistų atradimas taps gera žinia tikriems kofemanams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kava, pasirodo, gerina smulkiųjų kraujagyslių funkciją. Japonijoje buvo atliktas eksperimentas, kuriame dalyvavo 27 žmonės nuo 22 iki 30 metų. Jo rezultatai ir parodė, kad kavoje esantis kofeinas gali padėti kraujagyslėms geriau išsiplėsti. Dėl to susilpnėja uždegiminiai procesai ir 30 procentų padidėja kraujo pritekėjimas į pirštus.

Tiesa, teigiamas kavos poveikis trunka neilgai – tik 70–75 minutes.

Kiek anksčiau grupė amerikiečių mokslininkų, tyrinėjusių kavos savybes, padarė išvadą, kad kofeinas stimuliuoja galvos smegenų sritį, atsakingą už seksualinį susijaudinimą. Tiksliau, ši medžiaga stimuliuoja endorfinų išsiskyrimą, tie savo ruožtu gerina nuotaiką ir didina jausmingumą. Todėl, anot tyrėjų, kavą net būtų galima vadinti moterišku afrodiziaku.

Deja, šis „afrodiziakas“ stipriau veikia tik dailiosios lyties atstoves, kavą geriančias labai retai. Jeigu negalite įsivaizduoti ryto (ir pietų pertraukos bei vakarienės) be kavos puodelio, minėtos smegenų srities reakcija į kofeiną bus silpnesnė.

Kita vertus, kavos mėgėjos rečiau skundžiasi prasta nuotaika, o tai irgi nėra blogai.

Įdomu, kad vyrus kava veikia kiek kitaip, bet irgi teigiamai. Nuo šio gėrimo pagausėja įvairių medžiagų išsiskyrimas į kraują, pagerėja pati kraujotaka, taigi gerėja ir visų organų aprūpinimas krauju.

Taip pat mokslininkai mano, jog kava galėtų pasitarnauti infarktų, insultų, cukrinio diabeto bei dar geros dešimties ligų profilaktikai. Tarp jų ir išskirtinai vyriškų negalavimų.

Moksliškai įrodyta, kad kavą geriantys žmonės gerokai lengviau pakelia fizinius krūvius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(36)
(7)
(29)

Komentarai (2)