Perseidų meteorų lietus įvyks jau visai netrukus - nepraleiskite nuostabios progos!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eič 2017-08-02 19:54
Nu, meteoritų lietus tikrai nebūtų labai malonu Juolab tikrai ne lauke stovėčiau juos stebėdamas P.s. jei kam įdomu, visas šitas straipsnis yra visiška nesąmonė. FAKE NEWS, kitaip sakant.
Topazas 2017-08-03 17:55
Nu galvojau bent technologijos patikrins šitos nesąmonės tikrumą. Lietus bus netik neypatingas, bet ir sugadintas Mėnulio... Meteorus stebėti dieną... nu tokio bairio senai negirdėjau https://www.facebook.com/GemsInSky/phot ... =3&theater
SaMaras 2017-08-03 19:58
na kadangi prieš tai buvo žadamas ne meteorų o meteoritų lietus, tai manau kad meteoritą būtų galima ir dieną pamatyt..
Kyborg 2017-08-04 16:26
Fake news ar ne, bet iš liepos 27 į 28d. naktį žvejojau ir nustebau matomų meteorų gausa, nors iki perseidų piko dar ~2 savaitės buvo. Kadangi nekibo, o dangus buvo visiškai giedras, tad beveik visą naktį prasėdėjau užvertęs galvą į dangų. 20-30 meteorų per valandą galima buvo stebėt. Keli buvo ir labai ryškūs matomi 2-3 sekundes, iki šiol tokių ryškių nebuvau matęs. O šiaip Topazai, šiek tiek nusišnekėjai. Taip maišys mėnulis, taip matysis ~40 meteorų per valandą, vietoj ~80. Tačiau ar kiekyje esmė? Dėl mėnulio matysim tik tikrai ryškius meteorus, o ~40 ryškių meteorų per valandą tikrai nėra blogai. Jei būtum žvejys tau turbūt būtų geriau pagaut 10 pūgžlių, vietoj 5 kilograminių lynų? Juk esmė kiekyje, ane?
Topazas 2017-08-05 13:40
Tu skaitei ką rašiau poste ar tik vieną pastraipą perskaitei ir iš jos darai išvadas? Gi sakiau, kad "žvejyba" yra pati savaime nuostabus dalykas, nesvarbu ar kas užkibs ar ne. Prieš sakydamas, kad kažkas nusišneka, nesusidaryk pirminės nuomonės, o viską perskaityk. Ir LABAI SVARBU, kad tai fake. Gudresni žmonės net skamina kitus, darydami mokamus eventus su tūkstančiais susidomėjusių. Mėnulio šviesoje matosi TIK ryškiausi meteorai, bet dėl tos pačios mėnulio šviesos jie atrodo kaip silpnučiai sužibimai. NAKTYS TURI BŪT TAMSIOS.