Ar mirtis tikrai tokia neigiama patirtis? Naujas tyrimas teigia, kad tai nėra taip jau nemalonu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

saydo 2017-08-03 14:44
Esu vienas tų, kuriems pats baisiausias dalykas šiuo metu yra mintys, jog ateis laikas, kai mirsiu. Bijau ne išnykti, o nepaprastai nemalonių pojūčių, kurie gali tęstis labai ilgai.
IceBullet 2017-08-03 17:06
Mano nuomone mirti nebijo tik tie, kuriu gyvenimas sunkus, nykus, vienisas, zodziu, prastas. Isvada tokia, kad visi normalus zmones visa gyvenima siekia laimes, o kai neisvengiamai ateina laikas iseiti - labai bijo netekti viso to ka susikure. O koks nors bomzas visa gyvenima nesuka galvos, geria kiek leidzia galimybes, nejaucia uz nieka atsakomybes, o kai ateina laikas mirti - whatever... Dar dazniausiai ir ju mirtis lengva buna - prisigeres palenda po masina, ar nuo kokiu laiptu zemyn galva nukrenta - bac ir viskas.
ciklonas 2017-08-03 17:31
Mirtis baisi del to kad nustoji egzistuoti.Is nebuties ir vel i nebuti..
ArtVrb 2017-08-03 21:53
Pagal mane tai yra neisvengiames ir naturalus zmoniu ciklas,manau nereikia galvoti apie mirty nes ji ateis vistiek.Reikia gyventi taip kaip tau patinka ir dziaugtis gyvenimu taip kaip tau patinka,kad nebutu atgailavimu ,nuogastavimu nes pastebejau zmones pries mirty pradeda visko gailetis atsiprasyneti kad buvo tokie tai tokie. O po mirties pagal mane nieko nebera cia tas pats kas koma matai vaizda ir nebematai ir nebejauti nieko kol vel neatsikeli ir pradedi justi skausmus matyt vaizdus girdet garsus.Tame tarpe atgal tarp pries ir po per viduriuka taves tiesieg nebuvo ir kiek begulejai ten komoj daleiskim taip pat ir mirtis pagal mane uzmerkei akis sirdis sustojo ir viskas.Ciklas toks nauji gimsta seni mirsta tai neisvengiama. Nereik per daug kvarsyt sau galvos.
AAA000 2017-08-03 23:07
pries gala tiesiog susitaiko su neisvengiamybe ir tiek. tas aisku savaime ir be jokiu tyrimu
sub 2017-08-04 08:25
Jei kalbame apie natūralią mirtį, aš manau, kad kas turi pradžią, turės ir pabaigą, ir tai yra neišvengiama, kaip AAA000 sakė, bent jau pakolkas. Visiškai to nesureikšminu ir žinau, kad kažkada ateis mirtis. Tiesiog negalvoju apie tai, nelaukiu, kada ateis - tada. Dbr tiesiog gyvenu ir džiaugiuos gyvenimu. Prie to pačio, žinot kad keli šimtai metų atgal, žmonės dažniausiai nenugyvendavo net iki 60. Kai atsirado medicina ir gyvenimo kokybė vakaruose pagerėjo, žmonės nugyvena jau iki 80-100 m. Tikiu, kad kažkuriuo metu, kai vėl žmonės pakils į kitą technologinį lygį, vėl bus proveržis ir žmonės nugyvens ilgiau.