Kuo ypatingas Aspergerio sindromas: juo sergantis berniukas pastebėjo klaidą, kurios nepamatė nei milijonai Londono Gamtos Istorijos muziejaus lankytojų, nei pats muziejus  (1)

Londono Gamtos Istorijos muziejus – tai muziejus, skirtas mokslui ir gamtai. Muziejuje eksponuojamos didžiausios pasaulyje gyvūnų, augalų, mineralų kolekcijos, taip pat čia dirba kai kurie iš geriausiųjų pasaulio mokslininkų. Tad tikrai ne kiekvieną dieną pasitaiko tokių atvejų, kai tokia įstaiga suklysta – o tuo labiau, atvejų, kai klaidą parodo mokyklinukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dešimtmetis Charlie iš Esekso grafystės lankėsi renginyje „Knarkiantys dinozaurai“ (angl. „Dino Snores“), kurio metu vaikai lieka per naktį muziejuje ir užsiima įvairiomis edukacinėmis veiklomis. Per vieną tokių renginių berniukas ir pastebėjo klaidą, ir pranešė savo mamai, o ši informavo muziejų. Po kiek laiko muziejus klaidą pripažino.

Pasirodo, muziejus buvo iškabinęs stendą, kuriame buvo vizualus žmogaus ir oviraptoriaus dydžio palyginimas. Deja, stende buvo nupieštas ne oviraptorius, o protoceratopsas. Pro šį stendą kasmet ėjo milijonai žmonių, bet klaidą pastebėjo tik dešimtmetis Charlie.

„Kai jis mums pranešė apie klaidą, mes pasakėm – taip, tu labai protingas, bet čia gi Gamtos istorijos muziejus! - prisimena mama, - bet jis pasakė: ne, duok man savo telefoną ir aš įrodysiu! Jis dar surado dinozauro paveiksliuką „Google“ paieškoje ir tada jau ir aš pamačiau, kad dinozauras - ne tas.

Mama papasakojo, kad jos sūnus turi Aspergerio sindromą, o tai reiškia, kad kai jis kuo susidomi, „jis apie tai išsiaiškina viską“, ir kol kiti vaikai muziejuje buvo užsiėmę videofilmų peržiūra ekranuose, Charliui buvo įdomiau skaityti muziejaus stendus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(81)
(12)
(69)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: