Technologijos galės paversti mus nemirtingais, bet kaip? Ir kokios to pasekmės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2017-08-21 13:57
Shinigami 2017-08-21 14:53
Dėl sąmonės perkėlimo tai klausimas. Visu pirma reiktu atsakyti, kas yra sąmonė. Jei atminties ir asmenybės nukopijavimas sukuriant daugiau nei viena kopiją, ar tai tikrai sąmonės perkėlimas? O gal tik naujos asmenybės su atminties kopija sukūrimas?
Luitas 2017-08-21 16:13
Reiktu nustatyti, kad nemirtingumą gavęs žmogus turi gyventi ne Žemėje. Tokiu būdu butu ir kolonizuoti kiti pasauliai ir nekiltu konfliktų dėl kartų nesutarimų ar didelės finansinės atskirties.
M134 2017-08-21 16:16
Labai teisingai sakai. Įsivazduokim gydytojas sako: "Sėkmingai sukurėme jūsų sąmonės kopiją, ji db jau esate jūs kompe. Galite pasikalbėti." Kopija sako: "Aš - tu, viskas ok". Gydytojas: "Metas nusižudyti, kad liktų tik virtualus jūs" Jei ne mirties patale, tai ne daug kas manau sutiktų nusižudyti dėl kopijos. O kas baisiausia, tai kopija sakytų, kad tas mulkis kūne nieko nesupranta ir dabaikit be jo sutikimo.
bahuriux 2017-08-21 17:04
manau siais laikais tavo liga jau pagydoma.
VardenisPavardenis1 2017-08-21 18:14
)
guest 2017-08-23 07:33
Be abejonės tai naujos asmenybės sukūrimas. Nuklonuotas žmogus po mirties nepersikūnys, jis nebejaus jokio ryšio su klonu, nebeegzistuos. Tuo tarpu klonas tvirtins kad tai "aš". Jis turės visą patirtį ir prisiminimus ir galės tęsti multi milijoninį biznį, valdyti kompanijas, etc. bet jis niekada nebus tas pats žmogus. Pati gamta viską sukūrė daug tobuliau, tai natūralios gyvybės pradėjimas ir palikuonių susilaukimas.
Nukainotas 2017-08-24 09:55
Gali būti, kad mes jau esam kopijos. Gal kaskart, kai miegi, miršti, o atsibunda tavo kūne kopija su tavo prisiminimais. Gal nereikia nė miegoti, gal tai vyksta kas sekundę. Įsivaizduokit du variantus. 1. Nuskaito tavo smegenis įskaitant visus atomus, visus procesus vykstančius tą akimirką ir sukuria virtualią smegenų kopiją kompiuteryje. Tarkim, kad tai super duper tiksli kopija, niekas neprarandama. Kopija kompiuteryje atsisveikina su originalu ir gyvos smegenys sunaikinamos, vietoj jų su prijungiamas kompiuteris su veikiančia smegenų kopija. Ar tai vis dar tu? Ne, juk tai kopija, teisingai? 2. Prie tavo smegenų prijungia kompiuterį ir padaro vienos tavo smegenų ląstelės kopiją kompiuteryje, originalią ląstelę sunaikina, jos funkcijas dabar atlieka su gyvomis smegenimis sujungta virtuali ląstelės kopija. Ar tu vis dar tu? Žinoma. Tuomet pakeičiama dar viena ląstelė. Ar tai vis dar tu? Ko gero. Pakeičiama dar viena lastęlė. Dar viena. Ir taip po vieną pakeičiamos visos likusios, o tu pakeitimų net nepajutai. Ar tai vis dar tu? Jeigu ne, tai kuo kelintos ląstelės pakeitimo tu nustojai būti tu? Nors antru atveju bent jau man norisi galvoti, kad tu esi vis dar tu, bet realiai abiem atvejais rezultatas vienodas - gyvų smegenų nelieka, vietoj jų kompiuteris su identiška smegenų kopija.
guest 2017-08-24 18:14
Miegant vyksta įvairūs procesai kurių metų kopijuojama informacija, palaikomos gyvybės funkcijos, miršta ir atsinaujina ląstelės. Kol procesų visuma nenutrūksta žmogus gyvas. Kas rytą galima atsibusti kiek kitokiu priklausomai nuo praeities įvykių, bet prabudus ir atsimerkus ateina suvokimas kad esi gyvas. Jei vietoje tavęs atsibus procesorius su binarine bitų seka, ar tu susitapatinsi su juo ir jausi ką jis jaučia? Greičiau tai bus tavo esybės simuliacija. Antras variantas kiek realesnis nemirtingumo įgyjimui. Tarkime kad į smegenis suleidžiami nano robotai kurie susintetina kiekvieną lastelę palaikydami jos originalias funkcijas. Jei viskas pavyktų tobulai, gyvybės procesas būtų nepertrauktas ir teoriškai pavyktų išlaikyti asmenybės unikalumą. Nebent yra kur kas daugiau nei mes žinome, t.y. daugiau nei fizinio pasaulio ribos informacijai palaikyti ir perduoti.