Vakariečius tai tiesiog šokiruoja: Indijos kasdienybė ir mėlyni šunys (Video)  (1)

Naujojo Mumbajaus gatvėse jau kelis kartus buvo nufilmuoti mėlyni benamiai šunys. Keistas reginys patraukė ir vietinių, ir turistų dėmesį. Sunku paaiškinti, kas nudažė šunis - juk jie benamiai, taigi, tai ne pakvaišusių šeimininkų darbas. Mokslininkai žino, kas paskatino šį keistą fenomeną ir tiesa tikrai nėra graži.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šunys būna pačių įvairiausių spalvų, tačiau pamatyti juos mėlynus tikrai nėra įprasta. Visgi, suvesti galus nėra taip jau sunku. Penki benamiai šunys buvo pastebėti industrinėje Naujojo Mumbajaus dalyje, netoli upės. Tai gali reikšti tik vieną - šunys išsimaudė upėje, kurioje yra kažkokių chemikalų, kurie nudažė jų kailį.

Vietovėje, kur buvo pastebėti mėlyni šunys, veikia kelios didelės gamyklos. Kaip Indijoje įprasta, nors ir nelegalu, jos reguliariai savo industrines atliekas paleidžia į upę. Upės ir taip yra labai užterštos. Tiesą sakant, dėl to šunys į jas ir lenda - tarp šiukšlių ieško maisto likučių. Tačiau anksčiau mėlyni šunys pastebėti nebuvo, o ir taip nudažytų kitų gyvūnų vietiniai dar nepastebėjo. Vadinasi, šie chemikalai upėje atsirado visai neseniai.

Vietinės ekologijos agentūros pasidomėjo šiuo reikalu. Pasirodo, šie dažai yra naudojami chemijos pramonėje - jais dažomos skalbimo priemonės. Žmonės kažkodėl mieliau renkasi ryškiai mėlynus skalbiklius ir minkštiklius, todėl jie yra dažomi. Proceso atliekos šįkart buvo tiesiog išpiltos į upę, tikintis, kad chemikalams pasklidus didesniame vandens telkinyje jų niekas nepastebės. Gal ir nebūtų pastebėję, jei ne išdavikiškai mėlyni šunys gatvėse.

Mėlyni šunys Naujojo Mumbajaus gatvėse

Gamykla buvo aptverta, bet žala gamtai jau padaryta. Vienintelė paguoda yra ta, kad upė ir taip buvo siaubingai užteršta, tikriausiai todėl paukščiai ir ropliai nenukentėjo. Vietovėje veikia daugiau nei 1000 farmacijos, maisto ir inžinerijos pramonės įmonių ir visos jos savo atliekas pila į upę. Naujojo Mumbajaus valdžia užsakė tyrimus, kad sužinotų ekologinės katastrofos mastą. Paaiškėjo, kad upė yra taip užteršta, kad joje neišgyventų jokia gyvybės forma.

Aišku, ir šunims šios maudynės nebuvo į sveikatą. Blogiausia tai, kad net ir taip atkreiptas tarptautinis dėmesys problemos neišspręs - aplinkos apsauga indams tiesiog yra svetima. Šiukšlėmis užtvindytos upės retą kurį trikdo bent šiek tiek.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai (1)