Maistas nuvargusioms smegenims: kodėl šokoladas ypač sveikas ir kokį reikia rinktis, norint naudos, o ne žalos  ()

Kakavos pupelėse esantys antioksidantai, dar žinomi kaip flavanoidai, gali pagerinti atmintį, pažintines funkcijas. Reguliarus jų vartojimas gali apsaugoti nuo kognityvinių senėjimo procesų, rašė iflscience.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kad šokoladas teigiamai veikia organizmą, tikrai nėra nauja idėja. Yra nemažai tyrimų, kurie tam pritaria. Visgi italų mokslininkai atliko daugelio tyrimų meta analizę ir gilinosi į procesus, kurie vyksta iškart po kakavos flavanolio suvartojimo.

Jiems taip pat buvo įdomu, kokią ilgalaikę įtaką turi šie procesai.  Šis tyrimas, publikuotas žurnale Frontiers in Nutrition, atskleidė, jog kakavoje esantys antioksidantai pagerina kraujo tekėjimą į svarbias smegenų dalis.

Dėl to pagerėja atmintis, koncentracija ir net vizualinių procesų apdorojimas.  Taip pat įdomu tai, jog reguliarus kakavos vartojimas turi efektą tai smegenų daliai, kuri yra atsakinga už senėjimo procesus.

Dėl to žymiai pagerėja jau senstančių žmonių kognityvinės funkcijos. Kakavos antioksidantai taip pat veikia ir kaip prevencinė priemonė nuo smegenų senėjimo. „Rezultatai parodė, jog kakavos antioksidantai turi potencialą apsaugoti smegenis nuo senėjimo procesų bei pagerinti kognityvinę funkciją.

Pažvelgę į jų veikimo mechanizmą, galėjome pamatyti, jog šie antioksidantai taip pat naudingi širdies ir kraujagyslių sveikatai",— teigė tyrėjai.

Jei jums dar neužtenka priežasčių nusipirkti šokolado, yra ir kitų gerų žinių. Tyrėjų komanda taip pat atskleidė, jog suvalgius gaminių, kuriuose yra kakavos, lengviau iškęsite miego trūkumą. Kakavos antioksidantai veikia kaip atsvara neigiamiems miego trūkumo efektams. Tai ypač veiksminga moterims.

Visgi mokslininkai perspėja, jog svarbu rinktis sveikesnį šokoladą. Paprastai šokolade yra pieno bei cukraus, o šie produktai gali padaryti žalos organizmui. Todėl sveikiausia valgyti juodąjį šokoladą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(2)
(26)

Komentarai ()