Siaubą keliančią vėžio formą išgyvenusi mergina pasidalino savo ligos nuotraukomis (Nuotraukos gali šokiruoti)  ()

Per vos 28 savo gyvenimo metus ši jauna moteris patyrė gerokai daugiau išgyvenimų nei jos bendraamžiai. Nuo 2014 metų jai buvo atlikta 30 operacijų, kuriomis buvo siekiama ištaisyti veidą subjaurojusio mirtino vėžio padarinius, rašė themighty.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš trejus metus Marisha Dotson ant savo nosies pastebėjo sparčiai didėjantį, spuogą primenantį darinį. Ji iš karto kreipėsi į medikus. Gydytojai tuomet nurodė, kad nerimą sukėlęs darinys tėra infekcija bei patarė pavartoti antibiotikų.

Deja, „infekcija“ nepaliovė augti, o netrukus ėmė kelti tokį skausmą, kad visas merginos veidas atrodė lyg ugnies deginamas. Atlikus biopsiją paaiškėjo, kad Marisha serga itin agresyvia plokščialąstelinės karcinomos forma. Tai antras pagal dažnumą ir mirtinas odos vėžio tipas.

 

„Po poros savaičių man buvo atlikta operacija, kurios metu buvo pašalinta didžioji dalis mano nosies, kaulo, kremzlės ir aplinkinių audinių. Vėžys taip pat buvo apėmęs nervus. Mano atvejis buvo gana retas – auglys plito gerokai greičiau, nei įprasta.

Visos 16 valandų trukusios operacijos metu aš buvau sąmoninga. Man suleido daugiau nei 300 nuskausminamųjų injekcijų, tačiau vis tiek viską jaučiau. Pašalinus auglį buvo pastebėta, kad jis buvo įaugęs daug giliau, nei manyta ir siekė nervus. Todėl nuskausminamieji visiškai nepadėjo.

 

Po to, kai po operacijos išvydau savo atspindį veidrodyje, jaučiausi visiškai sugniuždyta. Tą akimirką supratau, kad nieko negaliu pakeisti. Tai, kas vyko, buvo ne mano kaltė, todėl nusprendžiau kovoti iš visų jėgų, nesvarbu, ar tai reiškė skausmą, išlietą kraują, pralietas ašaras, prarastą odą, kūno dalis ir pan. Man tai neberūpėjo, norėjau įveikti ligą“, – apie savo išgyvenimus pasakojo jauna moteris.

Vienos iš 30 moteriai atliktų operacijų metu, buvo pašalinta dalis jos skalpo, kuri buvo panaudota uždengti nosies vietoje atsivėrusią ertmę. Siūlėms sugijus, Marisha iškentė intensyvios radiacijos kursą, kuris truko nuo 2015 metų birželio iki tų pačių metų rugpjūčio.

Deja, tų pačių metų spalį vėžys atsinaujino ir išplito po visą veidą. Ant skruosto jis pasireiškė net 4 kartus, buvo rastas ir virš nosies, kairės veido pusės, po nosimi, šnervėse ir keliose skirtingose vietose ant viršutinės lūpos.

Po kiekvienos šalinimo operacijos vėžys sgrįždavo ir plisdavo toliau. Moteriai buvo atliktos odos atkūrimo operacijos, kurių metų audiniai buvo imami ne tik iš skalpo, bet ir pilvo srities. Tuomet gydytojai pareiškė, kad padarė viską, ką galėjo. Vėžys buvo pasiekęs 4 stadiją, o tikimybė išgyventi nukrito iki 20 procentų.

Nenorėdama susitaikyti su tokiu likimu, Marisha kreipėsi į dar vieną gydytoją, jai buvo atliktos dar kelios operacijos, visos nesėkmingos. Galiausiai kitų metų rugsėjį moteriai buvo atlikta itin sudėtinga operacija, kurios metu buvo pašalinta dalis viršutinio žandikaulio, kairį sinusų kaulą ir audinį, nosies likučius ir jos pertvarą, septynis dantis, burnos viršų ir kitus audinius.

Žaizdos gijo sunkiai, o ir joms sugijus moteriai teko pratintis gyventi su operacijos padariniais. Ji turi dėvėti specialią kaukę, dantų protezus. Jai dažnai pasireiškia itin stiprus sinusitas, o nervų pažeidimai kelia nuolatinį skausmą. Vis dėlto, operacija buvo sėkminga ir moteris pasiekė ligos remisiją.

„Gyvenime pasitaiko daugybė situacijų, kurių neįmanoma kontroliuoti. Todėl nusprendžiau išnaudoti visas galimybes, kurios man pasitaiko. Neturiu kada savęs gailėti“, – kalbėjo Marisha.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()