„Žmogau, atrodau kaip koks mutantas“: nepatikėsite, kokį gerą gydymo metodą sugalvojo Brazilijoje (Video)  (3)

Kokia būtų jūsų reakcija, jei po skaudžios nelaimės pabustumėte ligoninėje ir pamatytumėte, kad jūsų odą dengia žvynai? Tikriausiai pirmiausiai prisimintumėte baisiausius siaubo filmus apie mutantus arba tiesiog išsigąstumėte. Tačiau bijoti nėra ko - tai tik naujas, itin efektyvus gydymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nudegimai yra labai skausmingos traumos ir juos išgydyti reikia daug laiko. Kasdieniai perrišimai, vaistų tepimas, apžiūros ir kitos procedūros tik dar labiau žaloja odą ir sukelia didžiulį skausmą. Tačiau dabar gydytojai atranda naują būdą gydyti nudegimus - jie tvarstomi tilapijų oda.

Tilapijos - tai nedidelės žuvys, dažnai auginamos fermose. Teigiama, kad jos pasižymi puikiu skoniu, todėl jos ir auginamos pietų stalui. Jų oda, žinoma, dažniausiai tiesiog išmetama, tačiau teigiama, kad ji gali būti naudojama nudegimams gydyti. Pasirodo, šis metodas, šiuo metu bandomas Brazilijoje, turi daugybę privalumų ir gali būti kur kas pranašesnis už tvarstymą medžiaginiais tvarsčiais.

Pirmoji moteris, kuriai teko išbandyti telapijų odos terapiją

Tilapijų oda dezinfekuojama ir tiesiog kruopščiai uždedama ant nudegusios žmogaus odos. Ji tvirtai prilimpa ir suteikia kolageno ir baltymų, būtinų sėkmingam gijimo procesui. Tilapijų oda neleidžia pažeistai odai išdžiūti ir apsaugo ją nuo infekcijų. Tačiau pacientai džiaugiasi ir dėl kitų privalumų.

Žuvies odos nereikia keisti kasdien. Būtent nudegimų pertvarstymo skausmingumas ir buvo didžiausia motyvacija ieškant geresnių priemonių. Kasdien patirti skausmingą tvarsčių nuėmimą, nudegimo valymą, vaistų įtrynimą ar užpurškimą tikrai nėra malonu. Tilapijų odos nereikia keisti net kelias dienas, o ir randai lieka labai menki.

Pirmoji naują gydymą išbandė Maria da Silva, kuri patyrė sunkius rankos ir kaklo nudegimus, kuomet darbe sprogo dujinė viryklė. Gydytojai atidžiai stebėjo pacientės nudegimų gijimą ir patvirtino - telapijų oda yra labai veiksminga. Žinoma, bandymai ir toliau atliekami, siekiant išsiaiškinti galimą šalutinį poveikį. Tačiau bent jau kol kas toks pastebėtas nebuvo.

Gydytojas pasakoja apie telapijų odos terapijos privalumus

Tuo tarpu ne vienas žmogus internete smalsiai klausinėja - „Argi tokie tvarsčiai nekvepia žuvimi?“ Pasirodo, visiškai ne - tilapijų oda yra apdorojama ir sterilizuojama, kad nesukeltų papildomų komplikacijų. Šiuo metu tyrime dalyvauja 52 pacientai ir nei vienam dar nepasireiškė jokios komplikacijos - visi jie džiaugiasi greitesniu ir mažiau skausmingu gijimo procesu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(0)
(44)

Komentarai (3)