Labiausiai Marsą primenančioje Žemės vietovėje bus įkurtas įspūdingas nuotykių parkas: leis savo kailiu pajusti gyvenimą Marse, veiks net ir nulinės gravitacijos zona  ()

Kad ir kaip sparčiai žmonija judėtų kelionių į Marsą link, prireiks dar daug laiko, kol į Raudonąją planetą galės keliauti kas tik panorėjęs. Todėl Kinija nusprendė Marsą atkurti pas save. Jau neabejojama, kad Kinijos Marsas taps didžiuliu turistų traukos centru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija neseniai paskelbė planus apie sukurti Marso nuotykių parke didelėje teritorijoje Tibete. Skaičiuojama, kad projekto įgyvendinimas atsieis bent 61 milijoną dolerių, tačiau visko gali būti, kad kaštai ženkliai išaugs. Nuotykių parkas bus statomas netoli labiausiai į vakarus nutolusios Didžiosios kinų sienos taško, uolėtoje dykumoje, dažnai vadinamoje labiausiai Marsą primenančiu tašku Žemėje.

Idėjos sumanytojai teigia, kad parkas padės žmonėms įsivaizduoti, koks gyvenimas būtų Marse. Juk tiek daug žmonių svajoja kada nors tapti Marso kolonizatoriais ir tyrinėtojais. Liu Xiaoqun, Kinijos mokslų akademijos Mėnulio ir tolimojo kosmoso tyrimams, teigia, kad vietovė tikrai nenuvils tų, kurie nori pasijusti tarsi išsilaipinę Marse. Juolab, kad parke veiks ir keli įdomūs atrakcionai.

Pavyzdžiui, daug dėmesio turėtų sulaukti nulinės gravitacijos zona, kurioje visi norintys galės pasijusti tikrais astronautais. Kol kas detalės neatskleidžiamos ir neaišku, kaip šis atrakcionas veiks. Veikiausiai tai bus vėjo tunelis, koks nors magnetinės levitacijos įtaisas arba kažkokie ekstremalūs amerikietiški kalneliai. O galbūt ir kur kas paprastesnis sprendimas - virtualios realybės sistema. Marso parek taip pat bus galima pastovyklauti - ar nenorėtumėte miegoti futuristiškoje, ateities Marso kolonijas primenančioje kapsulėje?

Aišku, šis parkas bus labai mėgstamas turistų, tačiau tai nebus tik pramogų vieta. Joje taip pat treniruosis astronautai. Tai šiam kompleksui suteiks mokslinės vertės, o galbūt ir pajudins bilietų pardavimus.

Štai kaip atrodo labiausiai Marsą primenanti vieta Žemėje

Kodėl Kinija ryžtasi investuoti į tokį projektą? Priežasčių yra daugiau nei viena. Visų pirma, šalis nori tapti kosmine supervalstybe, lyderiaujančia kosmoso tyrimuose. Tam reikia gero astronautų paruošimo bei visuomenės palaikymo. Kinija stengiasi sudominti savo žmones kosmoso užkariavimu ir tam toks parkas puikiai tinka.

Kinija jau 2018 metais ketina paleisti porą zondų į Marsą. 2020 metais planuojama, kad Raudonojoje planetoje nusileis didesnis erdvėlaivis. Kinija taip pat kalba ir apie bazę Mėnulyje, kurią statytų kartu su Europos kosmoso agentūra.

Kinija negali siųsti savo astronautų į Tarptautinę Kosminę Stotį ir negali bendradarbiauti su NASA. Tokie draudimai paskelbti 2011 metais dėl Kinijos kosmoso programos ryšių su karine pramone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()