Keistas, bet įspūdingas fenomenas - uraganas tiesiog išsiurbė vandenyną (Video)  (1)

Uraganas „Irma“ sukėlė ypač retą fenomeną Bahamuose. Dėl galingos stichijos iš Bahamų paplūdimių buvo išsiurbtas vanduo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išskirtinėje filmuotoje medžiagoje iš Bahamų matyti, kaip kranto linija dramatiškai nutolo, palyginti su įprastine.

Socialinio tinklo „Twitter“ vartoja @Kaydi_K iš Bahamų salyno Ilgosios salos, kuri pasidalijo šiuo vaizdeliu penktadienį, parašė: „Negaliu dabar tuo patikėti... Tai – Ilgoji sala Bahamuose, bet vandenyno vandens neliko!!! Kol kas taip atrodo uraganas „Irma“. Keistame vaizdelyje mergina nufilmavo save vaikščiojančią ten, kur neseniai buvo vandenyno dugnas.

Vieta buvo padengta didelėmis kriauklėmis:

Kitas „Twitter“ vartotojas @deejayeasya įkėlė dar vieno be vandens likusio paplūdimio Bahamuose nuotrauką, tačiau jau po 13 valandų vanduo sugrįžo.

Uraganas Irma, kuris smogė Bahamams penktadienį, yra toks galingas, kad pakeitė Ilgosios salos formą. Bet greičiausiai jau iki šio sekmadienio vakaro viskas sugrįš į savas vėžes, prognozuojama „Daily Mail“ interneto svetainėje.

Spaudimas uragano centre yra žemas ir Irma yra tokia stipri stichija, kad sutraukia vandenį į save, išsiurbdama jį iš vandenyno, aiškinama interneto portale „Washington Post“.

Šio portalo orų redaktoriaus pavaduotoja ir meteorologė Angela Fritz paaiškino, kad šį reiškinį galėjo nulemti tai, ką ji pavadino uragano „smaigaliu“.

Stichijos centre spaudimas yra labai žemas, todėl vanduo įtraukiamas į vidų. A.Fritz taip pat pažymėjo, kad šeštadienį vėjas pūtė nuo kranto linijos tolyn. Todėl vanduo kol kas neužpildė atsivėrusios tuštumos.

Kai kurie „Twitter“ vartotojai susirūpino dėl nutolusios kranto linijos, lėmusios vandenyno dugno atsivėrimą. Dažnai taip būna prieš prasidedant cunamiui. Tačiau M.Fritz nuramino, teigdama, kad vanduo staiga nesugrįš.

Tarptautinio Cunamio informacijos centro interneto puslapyje pažymima, kad kai jūra nuslūgsta, paprastai tai būna tipinis būsimo cunamio ženklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai (1)