Kodėl žmonija kvailėja? Mokslininkai pateikė naują hipotezę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2017-09-13 09:38
Čia per daug kintamųjų tiksliai nustatyti. 1) Skirtingi testai, skirtingi rezultatai. Nes nėra testo kuris tiksliai pamatuotu IQ. Kaip pav. pasveriame kūno masę. Net ne sverdami, pagal kita informaciją ja galime tiksliai apskaičiuoti. 2) Tiriamųjų imtis. Kaip straipsnyje minėjo, dabar daugėja vyresnių IQ testo dalyvių. Bet ne tik amžius keičiasi, bet ir žmonės labiau migruoja. Kad ir kaip viskas butu demokratiška, vis tiek yra žmonių susiskirstimas. Todėl anksčiau imtis buvo iš grupės su protingesniais, o dabar grupės labiau susimaišė ir IQ nukrito.
kiesza 2017-09-13 17:06
Nesu pastebėjęs, kad vyresni žmonės būtų gudresni, tiesiog jie daugiau žino, nes turėjo daugiau laiko žiniom įgyt. Mano manymu vyresni žmonės susilaukia protingesnių vaikų. Čia ne faktas, o tendencija. O žmonės neišvengiamai bunka gyvendami monotonišką gyvenimą. Konvejeris fanierkėje-namai-diskoteka-kačelkė-baras.. faktas, kad mąstysena stagnuoja. Reikia skaityt knygas, bei domėtis neišsemiamom temom
SaMaras 2017-09-13 17:46
Dėl darbinės atminties mažėjimo, sakyčiau, kad ne senatvė kalta. Greičiausiai technologijų papilitimas. Kalkuliatoriai pakeitė mintiną skaičiavimą, internetas - enciklopedijas, žmonės tiesiog nebešvaisto energijos tokiems dalykams..ir deja,kaip netreniruojamas raumuo atrofuojasi, taip ir protiniai gebėjimai silpsta arba net nesusiformuoja..