Danijoje pirmą kartą realiomis sąlygomis bandoma 3D spausdintuvu pastatyti tikrą namą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2017-09-18 12:23
Čia kažkoks savadarbis printeris https://www.youtube.com/watch?v=NMtodG5z35Q
sub 2017-09-18 16:49
Gaila nesimato to įrankio viršaus, bėt spėju kažkas panašaus, kaip Danų, tik mažesnis siulės aukštis ir plotis.
immortallt 2017-09-18 17:00
Ir kokia nauda iš tokios sienos konstrukcijos? Siena vis tiek kiaurai šals, tiek kad išlengvinta. Realiai nieko nebus, kol nepasieks itin mažų korių sandaros su mišiniu (net nevadinu betonu), kurio šiluminis laidumas bus prastas. Taip pat, kad galėtų laikytis pats savo svorį ir iškart paruoštum nišas langams/durims.
Shinigami 2017-09-18 17:43
Čia lygiai tas pats kaip ir su elektromobiliais. Kada atsirado elektromobiliai? Kada atsirado 3D spausdinimas? Ir kur tu matei šaltus orus Afrikoje? Juk niekas nesako kad namus spausdins Sibire. Jie sako kad yra tokia technologija ir jos panaudojimo galimybes. Lango šonus atspausdinti lengva, tik ant viršaus reiks uždėti kokia plokšte, kad ir viršų atspausdintu. Bet ją uždėti žymiai lengviau nei rankomis visa namą pastatyti. Šiaip ir Lietuvoje tiktu vasarnamių statyboms.
immortallt 2017-09-18 17:56
Nesakau, kad progreso nėra ir nebus, tikrai bus, bet dar labai toli iki tol, kol tai bus realu. Jei tai būtų, kaip aš įsivaizduoju, kad turėtų būt - pats statyčiausi. Kol kas deja teks pasitenkinti skydiniu namu. Afrikoje namas, kurio laidumas šilumai didelis - irgi blogai, nes prikais.
Shinigami 2017-09-18 19:37
Tai ir esami prikaista, dėl to nedaug skirtumo. Progresui reikia pradžios. Toks betoninis spausdintuvas įrodys, kad tai praktiška ir pelninga, vadinasi daugiau investicijų ne tik į pati spausdintuvą, bet ir statybines medžiagas. Gal kas sugebės pritaikyti ir tas super lengvas medžiagas kurių 99% tūrio sudaro oras. Arba sukurs šilumai nelaidžias plokštes, kuriomis tokį namą paskui apklijuos. Kažkada čia buvo video, kaip sniego senį gabeno lėktuvų į Afriką, be šaldytuvo, tik įdėję į dėže iš šilumai mažai laidžios medžiagos. Todėl jei sugebės atspausdinti sienas kurios išlaikys namo konstrukciją, daugiau nieko ir nereikės, kaip apklijuoti tinkamomis medžiagomis. P.S. o kodėl manai, kad plyta suteikia daugiau šilumos izoliacijos, nei betonas?