Fizikos dėsnius pažeidžiantis variklis: ateitis ištiko dabar (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2017-10-06 12:45
Teorijose jie yra, gamtoje nėra. Dėsniai sugalvoti žmonių o ne gamtos. Yra keletas teorijų suvokimo lygių, pirmas tai kai sugebi matematiškai paskaičiuot pagal formules, antras kai sugebi visualiai suvokt kas vyksta su visa formulės evoliucija laike, trečias kai suvoki kur dėsnis kažką teigia arba kad jis nieko neteigia. Dėsniai kurie kažką teigia anksčiau ar vėliau būna pakeisti naujais dėsniais kurie teigia mažiau, dažniausiai keičiant apibrėžimus. Kažkoks matematinis žaidimas.
Myslius 2017-10-06 12:54
Apie tikimybių priėmimą kaip fundamentalų faktą. Tai labai pavojinga. Tokių dalykų fizikoje neturi būti. Sakykim priimtum kaip faktą kad kažkokio reiškinio generuojami eksperimentiai rezultatai yra tikimybiški ir tai yra fundamentalu. Tokiu atveju nesigilinama į tai iš kur tos tikimybės atsiranda, t.y. neiškoma nieko giliau. Jei yra galimybė aprašyti tokius pačius rezultatus deterministiškai tai turi būti gilinamasi į deterministinę versiją o ne tikimybinę
Myslius 2017-10-06 13:07
Dar dėl tavo klausimo kodėl gamta paklūsta dėsniams. Sakykim paimam 1kg rutulį ir metam ant žemės. Dabar galimi rezultatai: Jis 100 procentu nukrenta ant zemes, jis 50 procentu nukrenta ant zemes, jis niekada nenukrenta ant zemes. Bet kuriuo stebejimu rezultatu atveju tu tai pavadini desniu. Pats klausimas kodel gamta paklusta desniams - nelogiskas.
_alvydas_ 2017-10-06 15:52
Reiks pasigilinti į jų tarpusavio ryšį. Bet šiaip tai Komptono bangos ilgis ir yra toks apie kurį rašiau