Paskelbta Europos mokslininkų nuomonė apie homeopatinius vaistus ir alternatyvią mediciną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2017-09-27 10:57
Aš nesu įsigilinęs į homeopatiją, bet... jeigu placebo efektas veikia, tai kodėl nenaudoti? Turiu omenyje tik tuos atvejus, kuomet TIKRAI veikia, t.y. liga yra išgydoma. Ar tokių atvejų nėra?
Bagai 2017-09-27 11:40
Placebas negydo, jis tik mazina simptomu arba suletina eiga, ir pagrinde tik su psichologinemis problemomis.
UTF16 2017-09-27 12:46
Interneto amžius ir lengvas informacijos pasiekiamumas nieko neišsprendė. Kas blogiausia, kad šitie burtai medicinos srityje visai populiarūs ir tarp specialistų – „stebuklingus“ vaistus siūlo tiek vaistininkai, tiek gydytojai. Pasitaiko, ir turbūt net ne taip jau retai, kai įprastas gydytojas, be normalaus diplomo, turi ir homeopatinių kursų sertifikatą. Toks oksimoronas kaip „anesteziologas-homeopatas“ manęs jau visiškai nenustebintų, tiesą sakant.
nzn 2017-09-27 15:31
homeopatinių vaistų naudojimo popoliarumas yra proporcingai susijęs su durnių procentu visuomenėje.
assa 2017-09-28 08:46
kuomet ateina pacientas,kuris iesko ligu,nors visi tyrimai,ir organizmo bukle rodo,kad jam viskas ok-tokiems zmonems nera geresniu vaistu uz homeopatinius,ir zmogui gerai,nes ji "gydo" vaistais,ir daktarui ramu,kad nesamoniu pats neprisipirks ir neprisigydys, ir patikekit, tokiu "ligoniu" ziauriai daug,nedirbciau toje srityje,gyvenime nepatikeciau,kad yra tiek zmoniu,norinciu sirgti...
Ar_as? 2017-09-28 10:38
Na, pažįstamas medikas sakė, kad tokius "vaistus" pataria nusipirkti tiems, kam visų pirma su galva negerai: t.y. a) arba ligos yra išsigalvotos, tyrimai rodo, kad nieko nėra; b) tokie, kuriems gydytojo nurodymas ramiai pagulėti lovoje ir gertikarštą arbatą tris dienas yra kaip įžeidimas: "koks daktaras, jei net vaistų nepskyrė, ko aš iš viso ėjau". Ir žinoma, tie "vaistai tada sprendžia tokias psichologines problemas, t.y. kaip minėjo, ir gydytojui ramu, nes nei proto knisa, nei realių vaistų, kurių nereikia, negeria, o ri pacientui nervus apramina, pagerina psichologinę būseną, kuri neretai įtakoja ir fizinę savijautą. Tačiau nuo to legenda apie homeopatinių "vaistų" poveikį toliau sklinda, o ir realios švietimo/psichologinės bėdos nėra sprendžiamos, bet tik atidedamos, laikinai numalšinamos, jau nekalbant apie finansinį poveikį pacientui... Todėl žinokit, kad jei gydytojas paskyrė "vaistų", tai jis tiesiog mandagiai pasiuntė jus nx.