Kodėl pulsuojančios žvaigždės iš karto primena Daysono sferos hipotezę: kaip energiją sau gamintų pažengusi nežemiška civilizacija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

whydoes 2017-10-05 16:32
Man kazkaip absurdiskai atrodo kad civilizacija detu tokias resursu investicijas, kad paimti didelius energijos kiekeius is saules. Kam? Kokiu tikslu? Kodel pazengusi civilizacija turetu tai daryti? Kad galetu plestis??? O kam? Na gyvena planetoje tarkim 10 mlrd. gyventoju. Tai ka, padarius tokia sfera ir turint daugybe energijos galima butu pakelti gyventoju skaiciu tarkim iki 100 mrd. Nu ir kas po to ? Vel tos pacios problemos tik dar stambesniu mastu. Manau kad labiau pazengusi civilizacija, (kokia tikiu ir zemes zmones bus po keliu ar keliolikos tukstantmeciu) kaip tik galetu per kelias/keliolika/keliasdesimt kartų susimažinti populiacija kad ir iki 1mlrd gyventoju ir gyventi sau be rupesciu del energijos, nes jos ivalias ir savoje planetoje pasiimti/pasigaminti galima....
conjurer 2017-10-06 01:29
Bandėme ir mes taip daryti 1936-1945, bet nelabai tas planas suveikė. Labiau išsivysčiusi civilizacija gali naudoti elektros energiją kaip maistą, o dideles konstrukcijas sukurti saulės orbitoje nėra labai sunku. Tik užima daug metų darbo ir politinės valios, ko mes žemėje dar neturim. Saulės nebebus po 5 milijardų metų. Jei norim išgyventi ilgiau, būtinai reikės keisti kitų žvaigždžių, kad ir nykštukių sistemas, kam gali prireikti labai daug energijos.
whydoes 2017-10-06 08:37
Tai planas gal ir nesuveike 19xx nesuveiktu jis ir 20xx ir 21xx, todel ir kalbu apie laikotarpi kai civilizacija bus pazengusi ir baigusi ta nesustabdoma technologiju vystymo ir pletros suolio etapa. Tam gali ir tukstancio o gal ir desimciu tukstanciu metu prireikt. O kalbeti apie 5 mlrd metu manu is viso beprasmiska. Kai zmonija tik milijona metu gyvuoja, o zemes civilizacijos tik keleta tukstanciu. Taigi diskutuoti ka dartytu civilizacija isgyvenusi 5 mlrd metu, butu gerokai didesne paklaida nei akmens amziaus zmogui diskutuoti apie kompiuteriu operacines sistemas. 1milijonas metu yra sunkiai suvokiamas laikotarpis. Mes realiai sunkiai isivaizduojam kaip musu civilizacija atrodys uz 1000m.
conjurer 2017-10-06 13:07
. Taigi gal ir nežinome kas bus po 5 milijardų metų, bet jei iki tada išgyvensime, manau turėsime visas technologijas, kad galėtume persikelti į kitą, žvaigždę, kuri galės gyvuoti dar kelias dešimtis milijardų metų.