Ilgalaikis tyrimas parodė, koks cukraus kiekis per dieną yra idealus fiziškai aktyviam žmogui  (6)

JAV mokslininkai išaiškino, kad žmogui, kuris puoselėja aktyvų gyvenimo būdą ir užsiiminėja sportu, net būtina gauti šiek tiek cukraus – pagrindinio gliukozės šaltinio, kurį organizmas greičiausiai paverčia energija, praneša „Health“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių mokslininkai atliko ilgalaikius tyrimus ir padarė išvadą, jog 80 g cukraus per dieną yra idealus kiekis žmogui, kuris yra fiziškai aktyvus. Į šią normą įeina ne tik grynas cukrus, bet ir konditerijos gaminiai (sausainiai, saldainiai, pyragaičiai, šokoladas), saldūs gėrimai, ledai.

Ekspertų nuomone, visiškai atsisakyti cukraus žmogui nėra naudinga. Savo teiginį jie pagrindžia tuo, kad cukrus yra gliukozės šaltinis, kuris yra labai svarbus raumenų tonusui ir nervų sistemai palaikyti. Jeigu kasdien vartosime po 80 g cukraus, galima bus užtikrinti sau žvalumą, ištvermę ir proto aiškumą, taip pat pataisyti sau nuotaiką.

Tik mokslininkai įspėja, kad negalima piktnaudžiauti saldumynais. Cukraus porcija turi būti saikinga. Mat cukraus vartojimas dideliais kiekiais skatina įvairias ligas, pavyzdžiui, diabetą, nutukimą.

80 g cukraus per dieną tik iš pirmo žvilgsnio atrodo daug. Pavyzdžiui, viename mažame šokoladiniame batonėlyje būna apie 50 g, o vienoje kokakolos stiklinėje – 27 g cukraus. O kiek cukraus dar paslėpta įvairiuose produktuose, kuriuos nusiperkame iš parduotuvės!

Skaitykite produktų sudėtį. O saldumynus vartokite labai atsargiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(13)
(11)
(2)

Komentarai (6)