Privaloma žinoti visiems vairuotojams - neišmanymas kainavo jau ne vieną gyvybę!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2017-10-09 11:02
Dėja, kad šiais laikais medikai be ligonio parašo bijo pirštą pajudinti, ką jau kalbėti apie tinkamų įgūdžių neturintį žmogų, norėsi padėti, padarysi ne viską gerai dar žiūrėk ir po teismus užtampys. Nutrauktos galūnės atveju jei jau kur užmiesty kur greitoji fiziškai važiuos minimum 20min tai tik turniketas.
vanduo4 2017-10-09 13:11
- Tik įdomu kodėl šiuolaikinėse vaistinėlėse nėra tų vadinamų "varžtų" kraujavimui stabdyti. Sovietinėse vaistinėlėse būdavo specialios gumos, o dabartinėse tai tik visokie pleistrai ir dezinfekavimo priemonės. Gal batų raišteliais surišti? - Kas pasikeitė pirmosios pagalbos standartuose?
HardAxe 2017-10-09 13:43
Manau statistiškai nepasiteisinęs sprendimas. Sukeldavo gana daug amputacijų ir retai kada išgelbėdavo gyvybę.
Edmundas 2017-10-09 14:01
Turiu patirties šiuo klausimu. Bandymas išgelbėti žmogų nutraukta galūne baigėsi tragiškai, nesugebėjome rasti "žguto", o diržo nelabai bebuvo kur veržti. Paskui pradėjau domėtis, ką daryti tokiu atveju. Galima lengvai padaryti iš keliolika kartų per galūnę persukto binto ir lazdelės/strypo/veržliarakčio. O geriausia į auto vaistinėlės komplektaciją įtraukti karinį turniketą. Ir dar gerai tvirtą peilį turėti, kad greitai galima būtų nupjauti užsikirtusius saugos diržus.
SaMaras 2017-10-09 14:55
Vat su tais suimprovizuotais turniketais ir yra labai slidus dalykas. (batraiščiai dažniausiai nesustabdo kraujavimo o sutraiško audinius, dėl ko prasideda audinių irimas. Blogai užveržtas turniketas dar netgi pagreitina nukraujavimą. o taktinio turniketo neprisinešiosi visur.. o jei vėl padarius privalomu irgi prasideda gudravimai dedama viskas kas pigiausia, o piguva blogiau nei nieko.. funkcijos savo neatliks o laikas bus prarastas.
Ar_as? 2017-10-09 14:56
Statistiškai paskaičiavo, kad dėl neprofesionalaus naudojimo daugiau žalos negu naudos, todėl ir išėmė...
vanduo4 2017-10-09 15:02
- Aišku, klatas neišprusimas. Žmogui kraujuoja kaklas, tai gelbėtojai jį užsmaugia turniketu.
Shinigami 2017-10-09 16:23
Ne visi moka vairuoti (nors vairuoja), o čia nori kad pirma pagalbą suteiktu? Kai dauguma kraujo nėra mate ir neaišku ar pačių nereiks greitajai gaivinti kai praras sąmonę nuo vaizdo. Teorija ir praktika, du skirtingi dalykai.
mobilunkas 2017-10-09 21:52
jei kraujuoja is nutrauktos galunes tai tera 2 variantai- leist numirt, arba zgutu uzverzt normaliai galune. Ja paskui gal ir amputuos bet liksi gyvas. Cia reikia nusprest kas svarbiau gyvybe ar sveikata ir tuo vadovautis. O jei pradesi improvizuot bintus vyniodamas, pleistriukus klijuodamas ar jodu tepdamas tai nukraujuos bezaidziant. O siap tai efektyviausia ir greiciausia uzlipt koja (peda) geriau be bato ant nutrauktos galunes ir stovet, kol kitas bintuos ar des zguta. Zaizda visteik nesterili, nepakenks toks uzlipimas
SaMaras 2017-10-09 22:09
Jei esi tikras, kad pagalba bus per kelias minutes tai, visgi, paprasčiausiai spausti ir bandyt stabdyt kraujavimą paprastai. O jei teisingas turniketas ir pagalba suteikta per 2valandas tai negryžtamų pažeidimų (dėl ko gali tekti amputuoti) neturi būti. Amerikonų kariai su taktiniais turniketais tai deda kiek galima aukščiau ir nesuka galvos (viršutinis šlaunies trečdalis arba viršutinis žasto trečdalis priklausomai nuo galūnės)
procc 2017-10-13 08:28
Pamėginsi padėti žmogui, padarysi kažką ne taip, paskui tave po teismus užtampys, ir dar žiūrėk į kalėjimą pasodins...