Rusai naudojasi TKS slaptiems eksperimentams atlikti? Beprecedentė tyla ir neatsakymas į klausimą kelia įtarimų  (2)

Ketvirtadienio rytą iš Baikonuro kosmodromo į Tarptautinę Kosminę Stotį išskrido erdvėlaivis su reikalingu kuru, maistu ir vandeniu orbitoje dirbantiems astronautams. Atrodo, nieko neįprasto nenutiko, tačiau „Progres MS-07“ kapsulės nuotraukas apžiūrėję amerikiečiai pastebėjo šį tą neįprasto. Rusai naudojasi TKS programa atlikti slaptiems eksperimentams. Tai - beprecedentis įvykis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TKS yra išimtinai taikus kelių kosmoso agentūrų projektas. Partneriai dalijasi informacija, o įgulos TKS bendradarbiauja vykdydamos tyrimus. Taip buvo beveik 19 metų. Žurnalistai net nepamena kito tokio atvejo, kuomet kas nors TKS organizavo didesnį slaptą eksperimentą. Tačiau dabar, panašu, rusų įgula ruošiasi kaip tik tam.

„Progres MS-07“ kapsulės išorėje buvo pastebėtas papildomas krovinys. Tai nėra taip jau keista. Toje pačioje vietoje prieš trejus metus rusai buvo pritvirtinę specialų prietaisą atmosferos atspindėjimo savybės tirti. Optinis jutiklis buvo pažįstama įranga ir rusai neslėpė jo paskirties. Joks skandalas dėl to nekilo ir kilti neturėjo - tai buvo tik dar vienas eksperimentas. Tačiau dabar paklausti, kas tai per daiktas ant kosminės kapsulės išorės, rusai tik dar labiau kelia nepasitikėjimą. Jie atsakė, kad tai - tik vienkartinis mokslinis prietaisas, kuris tiesiog nukeliaus iki TKS ir atgal.

Gal ir neatrodo kaip labai didelė paslaptis, turint omenyje, kad „Progres MS-07“ nuotraukos buvo išplatintos oficialiai, bet kodėl Rusijos kosmoso agentūra neatsako, kokia yra šio daikto paskirtis? Kadangi šis įrenginys yra kapsulės išorėje, jis tikriausiai taip pat yra skirtas Žemės atmosferai tirti. Tai yra įprasta mokslinė praktika. Vienintelis neįprastas dalykas yra tas, kad Rusija tiesiai neatsako, kas tai per daiktas.

NASA spėja, kad vėl bus tiriami atmosferos atspindžiai, nors įrenginys vizualiai ir nėra panašus į tą naudotą 2014 metais. Gali būti, kad Rusijos kosmoso agentūra nepasakoja apie šio prietaiso paskirtį todėl, kad jis rinks informaciją kariniais tikslais. Viršutinių atmosferos sluoksnių tyrimai gali pasitarnauti balistinių raketų ir priešraketinės gynybos programose.

„Progres MS-07“ išliks prisijungęs prie TKS iki kitų metų kovo. Tuomet atsijungs ir pasuks link Žemės. Tikėtina, kad prietaisas atmosferoje sudegs, tačiau pakeliui rinks duomenis. Tik kokius? Ir kodėl rusai slepia tikrąją įrenginio paslaptį?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(15)
(11)

Komentarai (2)