10 dalykų, kurių negalima dėti į mikrobangų krosnelę - geriau jau pamirškite įpakavimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2017-10-17 18:20
- Kas galėtų paaiškinti kodėl neužverda vanduo kol į jį neįdedi konors kieto? - Kažkas panašaus kai šaldomas distiliuotas vanduo. Jis neužšala kol į jį nepatenka konors kieto arba jis nepatiria smūgio. Kodėl? Dėkui.
vardasas 2017-10-17 20:45
Nezinau bet speju kad uzverda nes saveikauja su karstesniu pavirsiumi, tarsi atsokineja nuo karsto dugno, o mikrobangei nera nieko karsto
SaMaras 2017-10-18 08:11
"Mikrobangų krosnelė spinduliuoja radijo bangas, kurios nukreipia karštį tiesiai į maistą." Žiauriai tikslus mikrobangės veikimo aprašymas.
peeplt 2017-10-18 08:49
Tai labai paprasta. Net pats mikrobangų krosnelės pavadinimas atsako į šį klausimą. Maistas šildomas mikro bangų energijos pagalba. Bandant pašildyti skaidrų maistą bangos tiesiog sklinda kiaurai negaudamos jokio pasipriešinimo. Energijos mainai tiesiog nevyksta. Jai vandenyje bus priemaišų (nesvarbus kietos, minkštos ar skystos) vanduo šils. Ir kuo daugiau tos priemaišos keis vandens skaidrumą tuo greičiau tas vanduo šils. Dėl panašių dėsnių negalima į mikrobangę dėti metalinių ir kitų blizgių dalykų (blizgučiais puošti indai, chromuotas plastikas ir t.t.). Jie taip pat visai nesugeria energijos o ją tiesiog atspindi. Mikrobangų krosnelė ima šildyti save paščią.
SaMaras 2017-10-18 09:54
Ar tikrai atsako? Kas skaidru regimosios šviesos spektre nebūtinai skaidru mikrobangų spektre, arba kas nepermatoma regimosios šviesos spektre gali būti skaidru, tarkime, rentgeno spindulių spektre. Tuo labiau "mikro"bangos ten yra sąlyginis dalykas, nes naudojamos dažniausiai centimetrinės bangos taip pavadinta dėl tuo metu išpopuliarėjusių mikrokompiuterių (panašiai, kaip šiais laikais daug kur, ar yra tam pagrindo ar ne, bet mėgsta pridėti priešdėlį"nano").
SaMaras 2017-10-18 10:08
Nesu tikras, bet manau, kad esi teisus. Tarkim auginant kristalus į persotintą tirpalą dedama "sėkla" apie kurią auga kristalai. Virinant vandenį, dar prieš vandeniui užverdant, ant sienelių susidaro maži burbuliukai, ir, jei pastebėjote, verdant nelabai švariame inde pirmiausia ir daugiausia burbuliukų susidaro būtent prie tų nešvarumų. Jau seniai nebenaudoju mikrobangės, o kai ir turėdavau niekada nevirinau vandens tai nesusidūriau su aprašomu reiškiniu, bet pagal aprašymą tai vandenyje kažkodėl (greičiausiai dėl pačio kaitinimo būdo) negali susidaryti burbulai ir pats vanduo pasiekia kaip ir perkaitintą būseną, o įdėjus kažką atsiranda, kaip ir kristalo atveju, starteris ir vanduo staiga per visą savo tūrį pradeda virti... gal kas nors labiau išmanantis pataisys ar labai aš čia nugrybavau..