Pogrindyje platinamos „žolės“ tyrimo rezultatai kelia nerimą - jos sudėtis keičiasi ir tampa vis labiau pavojinga sveikatai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

agentxio 2017-10-20 14:45
Normaliose salyse ir taip ji legali
vardasas 2017-10-20 16:28
kol valdzioje bus kiseniniai rusisko mentaliteto atmatos tol salis nebus normali
aurimokas 2017-10-20 17:33
O tu noretum kad atsidurtu narkomanu rankose? Ka toliau legalizuojam? Heroina? Amfetamina? Kreka? O gal aguonu nuovira? Juk aguonos yra naturalus augalas
Gediminas Jurgaitis 2017-10-20 17:57
o prie ko cia Heroinas, Amfetaminas, Krekas, aguonu nuoviras? geriau patylek, jei nezinai ka kalbi.
manciukaz 2017-10-20 19:14
Kažkada ir aš buvau už kanape, bet tikrai nenorėčiau, kad mano vaikas tai vartotu.. kanapė bukina žmogų, o ypač kasdienis vartojimas... pats palieki kaip daržovė, viskas atrodo gerai nors taip nėra, nuotaika priklauso nuo to tu parukes ar ne.. tiesiog puiki priemonė masėms kontroliuoti, o priklausomybe jinai sukelia ir dar kokia!
Bagai 2017-10-20 20:03
Žinai, man labai panašu, kad kalbi labiau apie tabako gaminius. Teko tiek pačiam bandyti(ir ne karta ar du), tiek matyti kurie vartoja kas dieną jei yra galimybė. Ir pakartosiu tokio žmogaus žodžius "Nėra žolės, yra px, bet nėra cigarečių, pyzda...". Kai neturi iš kur gauti jis ir kiti daug vartojantys, tikrai gali išbūti ir mėnesi ir daugiau be jos. Nežinotum, tai nepasakytum, kad vartoja. Už mane 5m vyresnis, o atrodo mano metų nors nei rukau nei alkoholio vartoju. O kai pats rūkiau, tai tik kai buvo paaugliškas noras daryti ką nors nelegalaus, o veliau supratus, kad čia aras su antrankiais nepuola ir nuplaukė tai savaime. Straipsnio neskaičiau, bet tikrai esu už tai kad legalizuotu. Nes dabar jei jau vaikas prieina prie žolės "barygos" tai automatiškai lengviau prieina ir prie stipresniu narkotikų. Nes tokiam pardavėjui vienodai kiek metų pirkėjui, paso jis netikrina. Atsiradus legaliam šaltiniui tikimybė, kad vaikas gaus prieiga prie kitų narkotinių medžiagu sumažėja drastiškai. O dabar legalizuoti kai vartojimas Lietuvoje palyginti mažas, galima mažiau liberaliu reguliavimą nustatyti, nei kokioje Amerikoje kai turi stipriai liberalizuoti reguliavimą, kad žmonės imtų vartoti ne gatvinį šlamštą, o valstybes įstatymais numatytus kokybes reikalavimus. P.s. nepykit už keiksmus..
Pumper 2017-10-20 21:25
1. Kas sako, kad vaikam reikia duoti rūkyti? 2. Jei tokia puiki priemonė masėms kontroliuoti, kodėl valdžia jos taip nenori? 3. Jei sukelia priklausomybę, kodėl žolę mesti lengviau nei cigaretes?
lindemann 2017-10-20 22:31
Žmonija nuo pradžių pradžios yra narkomanai, t.y. svaiginasi tuo, ką tik atranda/išranda. "Žolė" viena nekalčiausių medžiagų šioje sferoje. Pasiūla ir paklausa tam visada bus, tik klausimas ar valstybė, gaus iš to naudos (mokesčių pavidalu) ir ar klientai gaus prekę, tokią kokios jie nori (kokybės prasme). Bet Marijos žemėje nėra svaiginamasi, taip kaip ir Sovietų Sajungoje nebuvo sekso. Amen.
manciukaz 2017-10-21 09:36
Idomu kaip dažnai jis vartoja nes aš pažystu 3 asmenis kurie vartoja apie 10 metu kasdien ir jei negauna bent 3 kart i diena dozės nei padirbt normaliai gali nieko, važiuoja 150km, kad nusipirkt žolės ! Iškart matos kada neparukes visas nervuotas užsiturbines kažkoks pats irgi nemaža staža turiu tiesiog džiaugiuos, kad pavyko mest nors ir labai sunku buvo, tiesiog noriu žmones ispėt, kad nėra toks "nekaltas augalas"..
TomasK 2017-10-21 13:44
Parukau 2-3 kartus per metus. Tikrai atleidzia smegenis, nuima nervine itampa, kita diena atsikeli zvalus, gerai pailsejes ir su sviesesne galva. Aisku nekalbu apie persirukimus ir pan, bet ramiai su biciuliais supesi kasekeli, paplepi pora valandu kol uzspaudzia miegas ir krenti kaip lapas miegot. Nematau cia nieko blogo tame. O kas jau prasiruke, turi priklausomybes tai jiems px ar ji legali ar nelegali, toliau pes kaip pese. Cia tas pats kas su promilem, ar 0.4 ar 0.5 realiai jokio skirtumo nes avarijas daro tie kur gatavi vazineja, o jei padare zmogus su 0.5 tai tik aplinkybes, butu vaziaves su 0.0 vistiek butu padares.
Sonnerie 2017-10-21 15:33
Legalizavus MJ visi islostu. Kokybe, mokesciai, prieinamumas ir tt. Ar isaugtu vartojimas? Taip, bet tuo paciu sumazetu alko ir cigareciu vartojimas. Kas nera blogai, paziurejus kiek ligu ir neigiamu pokyciu tie du sukelia.
Bagai 2017-10-21 16:48
Drasiai +10metu, nera taip kad i diena po tris keturis kartus rukytu, dazniausiai vakare po darbo. Nuotaikos sviruoja bet tai dazniau, nes nenusiperka cigareciu pries atvykstant i darba nei del zoles O jis pats turi tiek zmona tiek vaiku, uzdirbantis. Bet tie kurie ruko po tris keturis kartus i diena tiems jau ragas, tikiu.
Kirtiklis 2017-10-21 17:46
Naivuoliai. Nėra skirtumo, kokiu būdu įsigijo, jei nori stipresniu, gaus stipresnių kanapių. Nėra legaliai stiprių? Bus nelegalių stiprių . Legalizacija nuo šito neišgelbės niekaip.
Profesorius :) 2017-10-22 02:50
Kirtiklis vel trupa,kaip ir visa jo palaikymo komanda ;D tik neprakaituok. Neidomus man tavo kliedesiai. Kokia priklausomybe? O kokia priklausomybe sukelia cigaretes,alkoholis,kava? Ir jie visi legalus narkotikai...o saldumynai? Greitas maistas? (Makdonaldai ir pan meslas) paziurekit,kaip ju aukos atrodo. kompiuteriniai zaidimai ka is vaiku padaro? Jei tik jus zinotumet kiek daug ja rukanciu yra... Legalizavimas=kontrole. O dabar jos nera. Legalizavus butu galima tiekti kokybiska,o ne neaisku kur ir kaip auginta ir kuom purksta. Butu galima atlikti tyrimus. Juk med. potencialas pas ja itin didelis. O tie "koncini" kur ruko nuo ryto iki vakaro tai ar del vieno kito procento "koncinu" verta ja nurasyti? Juk papildomi milijonai i biudzeta plauktu...nors greiciau ten i tu wor zakoniu kisenes jie byretu... aurimokas apie heroina,amfetamina pradejo svaigt...nu kazinau...tu debilas ar apsimeti? maciukaz. Tai tu buvai vienas is tu "koncinu" ;DDD As pvz esu jos rukes tiek,kad nesuskaiciuosiu. Ir metes tiek pat kartu. Ir nematau tame problemos. Net gydytojei esu pasakes,kad rukes. Tai ji man is karto pradejo aiskinti,kad cia "vartai" i sunkius narkotikus....tai tik pasijuokiau. Beje rukiau visai nesenai. Bet va vel sportuoju penktadieni pusmaratoni begau. Ir turbut per draugo gimtadieni suksim kasekeli ir uztrauksim ta dumeli. Skaniai pavalgyt ir gerai issimiegot kas gali but geriau? Nu nebent seksas Idomu ar dabar busiu isvadintas narkomanu ;DDD