Moksliniai tyrimai rodo, kad nežabotas oralinis seksas gali sukelti mirtiną ligą  ()

Amerikiečių mokslininkai įvardijo pagrindinę vyrų oralinio sekso grėsmę. Tyrimas buvo paviešintas žurnale „Annals of Oncology“, skelbiama Europos medicininės onkologijos bendruomenės pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvo nustatyti faktoriai, kurie sukelia grėsmę vyrų sveikatai: rūkantiems, turėjusiems penkis ir daugiau oralinio sekso partnerius, turi didžiausią grėsmę galvos ar kaklo vėžiui išsivystyti. Viso apie 0,7 proc. vyrų, anot tyrimo autorių, gyvenime susiduria su vienu iš šių susirgimų.

Auglys daug rečiau susiformuoja moterims, nerūkantiems ir tiems, kurie viso gyvenimo metu turėjo mažiau nei penkias oralinio sekso partneres. Mokslininkai aptiko tiesioginį ryšį tarp oralinio sekso partnerių skaičiaus ir galvos bei kaklo vėžio atsiradimo rizikos.

Tokio tipo išvadas autoriai priėjo išanalizavę 13089 žmonių, kurių amžius svyravo nuo 20 iki 69 metų, ir kurie dalyvavo NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) tyrime.

Vėžinį susirgimą sukelia HPV16 virusas – viena iš žmogaus papilomos viruso atmainų. Ekspertai mano, kad JAV galvos ir kaklo vėžinių susirgimų skaičius pasivys gimdo kaklelio susirgimų skaičių 2020-aisiais.

Anksčiau JAV žiniasklaidoje buvo skelbta, kad reguliarus oralinis seksas „priimančiajam“ partneriui didina gerklų vėžio tikimybę 22 kartus.

Žmogaus papilomos virusai įprastai perduodami buitiniu ir lytiniu keliu per kraują, odą ir seiles. Daugelis jų yra visiškai nekenksmingi žmogui, tačiau kai kurie gali ilgainiui išsivystyti į onkologinius susirgimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(16)
(24)
(-8)

Komentarai ()