Kava prieš krūtis: populiarus gėrimas gali turėti neigiamą poveikį ir moters krūtinės dydžiui  (1)

Kava – rytinio ritualo gėrimas, suteikiantis žvalumo ir padedantis energingai pradėti dieną. Tačiau šis gėrimas turi ne tik privalumų, bet ir nemažai trūkumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkų atlikti tyrimai parodė kavos naudą bei žalą organizmui. Viena jų – tai, jog daugiau nei 3 puodeliai kavos per dieną gali sumažinti moters krūtis, rašė telegraph.co.uk. Tačiau tyrėjų nuomonės skirtingos.

Remiantis Graikijoje atliktu tyrimu, vienas kavos puodelis gali sumažinti padidėjusį kraujospūdį. Britų tyrėjai teigė, kad dėl kavos galima išlikti budriam visą naktį, o pasak japonų, didelis jos kiekis yra žalingas širdžiai.

Kitas Floridos Universiteto mokslininkų tyrimas parodė, kad du puodeliai kavos per dieną gali apsaugoti nuo Alzheimerio ligos, bet perspėjo, kad tai gali būti pavojinga nėščioms moterims.

Amerikoje atliktas tyrimas nustatė, kad trys kavos puodeliai per dieną gali padėti išvengti tulžies pūslės akmenligės, bet Švedijos mokslininkai perspėjo, kad toks kiekis gali paveikti moters krūtų dydį ir jas sumažinti. 

Kuo daugiau puodelių kavos išgersite per dieną, tuo didesnis pavojus kyla. Keturi puodeliai didina riziką susirgti vėžiu ar artritu.

Neįtikėtina, bet Tokijo miesto tyrėjai nustatė, kad penki puodeliai kavos gali sumažinti kepenų pažeidimo riziką, bet tuo pačiu metu tai gali sukelti grėsmę susirgti osteoporoze, kaulų retėjimo liga.

Detroito mokslininkai  ištyrė, jog šeši puodeliai nors ir gali sumažinti riziką susirgti odos vėžiu, dėl tokio įpročio gali išsivystyti inkstų akmenligė. 

Taigi, kuo daugiau gersite kavos, tuo didesnę grėsmę kelsite sveikatai. Daugybė mokslininkų ją vertina prieštaringai, o be to ji stipriai varo iš organizmo skysčius ir gali sukelti dehidrataciją.  Kadangi vanduo yra itin svarbus daugelyje organizmo funkcijų, jos gali sutrikti.

Tad kodėl vietoje antro ar trečio kavos puodelio per dieną nepasirinkti arbatos? 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (1)