Vietnamo naujosios architektūros šedevras: kur pažvelgsi, vien tik žaliuojantys medžiai (Video)  ()

Kiekviename balkone – po medį. Tokį sumanymą įgyvendino FPT universiteto pastato Hanojuje, Vietname, architektai. FPT universitetas priklauso Vietnamo didžiausiam technologijų parkui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiemet baigtas statyti administracinis pastatas pasitinka studentus, darbuotojus ir lankytojus prašaliečius. Iš pirmo žvilgsnio statinys – tarsi dinozauro formos šachmatų lenta, kurioje mainosi balti ir tamsesni kvadratai. Pastaruosiuose ir auga po medį, rašo inhabitat.com.

„VTN Architects“ biuro sukurtas ir jau iškilęs FPT universiteto administracinis pastatas – pirmasis etapas didžiulio plano. Jį įgyvendinus universiteto miestelis taps aplinkai draugišku objektu.

„Pastatas tarnauja kaip vartai į universiteto miestelį, o žalias fasadas diktuoja, kokia bus miestelio kryptis“, – rašė architektai.

Netradicinės formos pastatą dengia žalias stogas, ant kurio įrengtos terasos.

Dėl didelių langų į statinį patenka gausiai saulės ir oro, o medžiai balkonuose sumažina kaitrą. Negilus statinio planas užtikrina, kad natūrali šviesa pateks į visas patalpas.

Pastato orientacija taip pat apgalvota: kadangi netoli telkšo ežeras, statinys pasuktas tokiu kampu, kad nuo vandens telkinio pučiant vėjui į patalpas patektų gaivaus oro, apie objektą rašo archdaily.com.

Kadangi FPT universitetas stovi toje Vietnamo dalyje, kurioje nuolat dingsta elektra, jį projektuojant galvota apie tai, kaip sumažinti energijos sąnaudas, o elektros tiekimui dingus, pasitelkti sukauptas jos atsargas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()