VU docentas sudarė žemėlapį, kas dėsis Lietuvoje po 5 metų: 3 milijonai - tik svajonė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2017-11-15 12:00
puikios tendencijos. bus laisviau kvepuot
sub 2017-11-15 14:03
Nepatinka man, kai tas kas rašoma straipsnyje ir rodoma paveikslėlyje nesutampa. Kretingos raj. su minusu paveikslėlyje, o straipsnyje +16 %. Tai kur klaida?
kiesza 2017-11-15 17:23
Svarbu ne kiekybė. Jai gyvenimo kokybė pagerės tai nematau problemos..
Aquarius 2017-11-15 19:39
Pradžiai pasakysiu, kad esame žemdirbių tauta, o dar daug žemės nenaudojama. Jei čia gyventų Olandai, tai nerastumėte neišnaudotos žemės vietos, o visa Europa parduotuvėse pirktų Lietuvišką pomidorą. Lietuvoje trūksta gilių tradicijų, o ne vadybininkų. Čia, žinoma renkasi protingi žmonės. Ką Jūsų manymu reikia daryti, kad situacija būtų priešinga, nei dabar. Kad Lietuvoje gyventojų didėtų? Tik nereikia kalbėti apie per mažas algas ir pan. Kokią socialinę inovaciją įdiegti? Pvz.: Kai užsienio įmonės nori pagaminti ką nors Lietuvoje, išgirdę kiek tai kainuos išsprogdina akis, nes tokios žemos kainos jų šalyje niekas nepasiūlytų. Vadinasi lietuvių darbo jėga konkurencinga? Gaminkime užsienio prekes Lietuvoje, uždėkime EU ženkliuką ir eksportuokime atgal į užsienį ar net Kiniją, o kodėl ne?. Ten žmonės vertina ES kokybę, todėl labiau linkę išleisti savo pinigus tokioms prekėms. Pasauliui męs esame Europa, ir tai reikia išnaudoti. Auginti eksportą ir t.t.t. Labiausiai reikia žmonių, kurie mąstytų BIG ir darytų BIG.
bahuriux 2017-11-15 20:39
Na nesocialinė tai inovacija, bet finasinė. Reikia pigių ir prieinamų paskolų, reikia vėl užauginti didelį ekonominį burbulą su dideliais atlyginimais, su juo ir demografinė padėtis labai pasitaisytu. Taip parasta, ar ne?
Aquarius 2017-11-15 22:26
Socialinė inovacija - tai inovacija, kuri nukreipia visus mąstyti naujai. Panašiai kaip tai daro Xiomi. Pamatysite, kaip ši kompanija dar daug daigtų pagamins lyg tai būtų naujas daigtas. Pats savo akimis matau, kaip mažos parduotuvės tiesiog merdi. Dirba senais metodais tikedamosi tų pačių rezultatų. Jei ekonomiką traktuoti, kaip gyvą organizmą, tai gyvas organizmas visada pakeičia senas ir pažeistas ląsteles į naujas. Ekonomikai kintant, keistis reikia ir jos dalyviams. Gyvenimas užprogramuotas, nuolat kisti ir šie mechanizmai veikia žmoguje bei jo psichikoje. Žmogui reikia vis naujo stimulo, kad patenkintų savo poreikius. O kad reikia pigių ir prieinamų paskolų, tai tiesa, bet gyvenimas nepaprastas, todėl ir reikia think BIG do BIG. Beje man nesuprantama, kaip kadaise žmogus galėjo sau leisti tapti priklausomu nuo pinigų? Tam, kad vėliau galėtų nusižeminti dirbant nekvalifikuotus darbus? Vardan dirbtinių poreikių? ar jų mums taip reikia? ar tarpusavio supratimo, meilės ir ramybės jausmo? Ar pinigai=ramybė? Manau žmonės išvažiuoja iš Lietuvos ieškoti ramybės.
Xdmin 2017-11-15 23:08
Dauguma zmoniu kaip bezdziones isvaziuoja i uzsieni del materialiu vertybiu, nes ten parasyta, kad uz ta pati gausiu daugiau pinigu nei cia, bet nebutinai ten nusipirksi daugiau nei cia, bet sitas jiems per sunku suvokti.
Elite 2017-11-16 02:03
Dekriminalizuot ar legalizuot kanapes, situacija pasikeis šiektiek. Už maistą nekiekvienas sugeba dirbti. Norint gerai užsidirbti, reikia arba save visą parduot darbui, arba suktis dar mažesniame rate (išimčių beabėjo yra). Arba dar iš šono pinigų užsidirbt, bet tai jau mūsų šaliai ne į naudą (mums visiems). Reikia naujos rinkos, naujų galimybių. Jaunimas gi mūsų ateitis. Šiaip, esmė ta, kad męs nieatliekam vieno iš svarbiausių darbų, tai prižiūrėti mūsų valdžia, domėtis kas darosi politikoje, ypač geopolitikoje, į psichologija gilintis, dirbti su savimi. Jei męs tik pykstame ant valdžios iš jū reikalaudami to ko iš savęs ne, tai mes niekuo nesiskiriame, bet tik prisidedame toliau prie chaoso. Atlikime savo darbą teisingai! Niekas už mus to nepadarys, ir jei toliau verkšliansim, mus surys.
Elite 2017-11-16 02:06
Lietuviai bėje, labai protingi, bet ir tuo pačiu labai susiskaldę. Neužstrikime savam teisume, bet atsižvelkime ir į kitų perspektyvas ir požiūrius, nes kito kelio jau nėra.
Shinigami 2017-11-16 06:44
Dabar žemės nenaudojama labai mažai, nes 80% nenaudojamos žemės užima įvairios saugomos teritorijos ir miškas. Kitaip sakant yra naudojama, nenaudojant. Ir dabar toje žemėje kažką daryti yra taip sudėtinga, kad lengviau nauja Apple įkūrti nei žemę pradėti naudoti.
Shinigami 2017-11-16 08:30
Būtent. Politikai ant medžių ne auga. Jie ateina iš tautos. Todėl kokia tauta tokie ir politikai. Tingus veltėdžiai, kurie ir žiūri ką nuvokti. Išrenkami politikai pagal tai kaip prieš rinkimus pasiraitys ir padainuos, bet ne už darbus. Žmonės galvoja: Jei politikas elgiasi negerai, tai yra kažkieno kito problema, bet ne mano. Ir t.t.
kernel_panikuoja 2017-11-16 08:31
Prie ko cia jos is vis? Del manes gali buti legalios - man netrukdo, tik gal jus nekiskit tu kanapiu ne i tema. Gyvenimo pagrindas mat - apsipust.
Gintaras64 2017-11-16 12:50
Na man tai kažkaip atrodo, kad ta statistika labai netiksli yra ir išvažiuojančių skaičius yra gerokai didesnis. Manau, kad tai daugeliu atveju lemia tai, kad sunku traktuoti tuos išvykusius lietuvius. Tarkim žmonės išvyko į Angliją užsidirbti namui 2-3 metams, tai kaip juos traktuoja statistika? Ypač jeigu jie dar užsiregistravę tėvų namuose? O kaip jie traktuojami kai po 5 metų taip ir negrįžta? Man atrodo, kad mes labai daug žmonių laikome lietuviais, kai iš ties jie jau yra anglai ar norvegai. Nedaug čia mūsų likę ir problemos bus tragiškos. Tiesiog esame pensininkų valstybė.
kiesza 2017-11-16 22:19
Kur ta apleista žemė?? Žiūriu geoportalą ir artimiausia apleista žemė man 16km, kažkoks niekada neišdžiūnantis, krūmų pilnas paupys. Visa apleista žemė netinkama augalininkystei, o ten vystyti kitokius agroverslus trukdo klimatinės sąlygos. Nebent ganyti avis, tačiau dėl kelių dolerių pelno to juodo darbo niekas nenori, nes lengviau dėlioti prekes londoni sandėly.. Tik sėdint kabinete jums matosi begalinės perspektyvos, o realiai viskas ribota. Kaip Olandija nebūsim, nes klimatas šaltesnis,nebent selekcininkai paplušėsv:)