Kodėl žmogus tampa religingas? Nustatyti faktai prieštarauja daugelio psichologų požiūriui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2017-11-20 20:13
taigi cia savaime aisku ir be tyrimu dauguma nenaudoja analitinio mastymo, nes neugdo ir netreniruoja sito igudzio. jis nera butinas igudis isgyvenimui. tai kaip jie gali ismastyt, kad dievas ar dvasingumas - dirbtinai sukurti dalykai skirti zmoniu kvailinimui - nes apie tai net niekada nemaste nebuvo jiems poreikio. o vat socialine aplinka primeta sita mesla, ir paskui dauguma plaukioja dvasingumo ir dieviskumo sude visa gyvenima... ir kitus murkdyt dar bando
Profesorius :) 2017-11-20 22:02
O kokiam sude pats plaukioji?
vanduo4 2017-11-21 00:00
: religija yra gerai, bet viskam yra ribos.
AAA000 2017-11-21 01:32
jei bijai - vadinas vergauji baimei cia tipinis valdymo budas. suabsoliutint baimes saltini iki galios saltinio. siuo atveju religija pasistato save i ta centra ir ignoruoja viska kas yra uz aptvaro ribos. o avis, kad kontroliuot, reikia laikyt aptvare, aiskinant kad uz aptvaro yra baisus vilkas, neisleist paziuret ir pazadet skanaus sieno po mirties o ganytojai uzsiima aptvaro aukstinimu. aplamai religija yra pats beprasmiskiausias zmonijos isradimas ir laiko svaistymas... stagnacine valdymo sistema.
▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ 2017-11-21 15:03
Nesuprantu nei tu kurie kisa savo tikejima, nei tu kurie kisa netikejima. Kaip kas nori taip gyvena, is kur nori is ten stiprybes semiasi, svarbu kitiem gyvenimo negriauna. O del masiu valdymo ir pinigu plovimo, gi dauguma aukoja is savanaudisku paskatu, ne is gerumo. Noretu paaukotu vaiku namam ar dar kam.
sub 2017-11-21 15:43
Nevaryčiau taip kategoriškai ant religijos, žmogus yra laisvas tikėti kuo nori, netgi plokščia žeme ir dėl to neturėtų būti įžeidinėjamas. Kas kvailiausia, tai jauną žmogų išugdo vidinė aplinka, t.y. šeima, giminės, draugai, visuomenė. Pvz. mano aplinka labai religinga ir aš privalėjau praeit visas katalikų procedūras (krikštas, pirma komunija, dermavonė) ir iki šiol močiutės klausinėju apie religiją, kodėl reikia būti religiningam - tiesą sakant niekada nesulaukiau kokretaus atsakymo, apart taip reikia, taip yra teisinga ir t.t. Vieną dalyką supratau, kad bent jau krikščionių religija skiepija gana geras moralines normas. Bet kai bandai paneigti dievo egzitavimą, kaip kažkokį antgamtinį dalyką - lieki nesupratas, jokios diskusijos neįmanomos tuo klausimu. Kas labiausiai nepatinka, tai valdžios požiūris į tai, galbūt bažnyčios gana gražu kalbant apie meninę vertę, bet daugiau jų tikrai nereikia, gerus visus dvarus atrenovuotų - nes čia tikroji mūsų istorija.
AAA000 2017-11-21 17:59
tau primete elgesio modeli ir neduoda laisves pasirinkt. va cia ir yra suvarzymas - kita nuomone pakenciama - bet viesai netoleruojama. ta prasme tu man bandai draust issakyt neigiama religijos atzvilgiu nuomone, nes tau primestu isitikinimu religija yra kazkoks savaiminis geris ir tik todel, kad tavo gyvenamoje aplinkoje ja propaguoja dauguma. taip mastyt is principo neteisinga, nes cia tik buko uzsispyrimo demonstravimas. mazdaug pagal principa - jei sventu karviu banda lipa man ant galvos - susitaikyk - nes ju per daug, kad sustabdyt ir visi jau senai prie to priprate... ta prasme tu siulai man ignoruot fakta - kad aplink vien religines duobes ir man pagarbiai per jas visalaik laipiot?... man tai netinka. o kas beja yra "dermavone" ? pirmakart girdziu toki zodi.