Nenugalimoji „AŠ karta“ - kas nutiko su dabartiniu jaunimu? Net ir psichologai neranda bendro sutarimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M134 2017-11-27 21:23
Nors ir straipsnis labiau filosofinio pobūdžio, bet išvados yra labai teisingos. Viskas priklauso nuo požiūrio. Vieniems tai narcizismas, o kiti pakeis apibrėžimus pagal pasikeitusius vidurkius ir jau nelaikys to nukrypimu, o tiesiog sveiku pasitikėjimu. O šiaip net ne jaunimas, o visa visuomenė narciziškėja. Tai labai didelis procesas daugiausiai paskatintas marketingo ir laisvos rinkos. "Aš kultūra" panaudota kaip varomoji jėga prekyboje. Jauni žmonės tiesiog auga tokioj aplinkoj ir prisitaiko prie jos. Kad pačių narcizų kiekis daugėja aš abejoju. Bet jie tikrai labiau matomi. O kiti tiesiog prisitaiko prie pakitusių standartų. Antras aspektas būtų didėjanti konkurencija. Kuo jos daugiau, tuo labiau reikia išsiskirti. Jauni žmonės tą mato ir jie neturi kito pasirinkimo. Iš kitos pusės, kaip kontraargumentas straipsnyje pateiktas, neva labiau savanoriauja, yra niekinis, nes tai JAV dabar tiesiog privaloma, jei nori turėti gerą gyvenimo aprašymą stojant į aukštąsias - tai yra paskatinta tos pačios konkurencijos ir čia jau kaip standartas, kurio neįvykdžius prarandamas pranašumas.
1hitkillhack 2017-11-27 21:44
, kitas specialybes, bendrą pasaulio supratimą, užsiėmimus, kultūrą, - tai viskas ritasi dideliais mastais žemyn.
SaMaras 2017-11-27 21:57
Visada vyko konkurencija, tik visuomenė vertino ne tuos pačius dalykus.. puikuodavosi ir mandresniu žirgu nei kiti, geltonesnėmis kasomis, baltesniu veideliu, gebėjimu "užmest į dūdą", ar šiaip užpompuotais raumenimis ir visada tokių buvo, kurie tai vertino ir kurie tai rodė.. kinta tik veiksmo vieta iš sekmadienio mišių ar šeštadieninio jomarko, persikėlė į diskotekas ir restoranus, o dabar internetan..
vanduo4 2017-11-28 01:24
: Nevaldomas pyktis, kaip vėžys ilgainiui gali sugriauti viską ką pastatei per savo gyvenimą. Kame slypi vyriškoji stiprybė? Kur ta gravitacija?