5 mitai apie radioaktyviąsias medžiagas: „žmonės bijo, nors nė nežino kaip tai veikia“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2017-12-04 12:14
Čia kokia praktika vadovaujasi tai teigdami? Keliasdešimties metų? Žiūrėjau kažkada dokumentiką, tai tas branduolinių atliekų saugojimas yra gana komplikuotas reikalas. Praktikoje būna ir taip, kad tos statinės prakiursta, arba požemines saugyklas užlieja vanduo. Iš esmės tas saugojimas yra nuolatinis darbas su atliekom, t.y. nėra taip, kad sykį supakavo, numetė ir pamiršo. Ar gali žmonija 100k metų terliotis su tuo pačiu produktu? Nemanau, kad ateities civilizacijos norės srėbti visą šitą mūsų purvą, nes tikėtina, kad branduolinio skilimo energijos anksčiau ar vėliau vis vien atsisakysim. O saugyklas vieną dieną tiesiog reikės pamiršti: atliekos taip ir liks neprižiūrimos, arba bus išsiųstos į kokią saulę, arba rasim kaip jas naudingai panaudoti.
Cibulis 2017-12-04 13:18
Totalus pezalai prirašyti čia, šiai dienai žmonės neturi nei žalio supratimo kaip tas atliekas "detonuoti", o jų vis daugėja, į konteinerį įkišimas ir pakasimas - čia ne problemos sprendimas. pvz žemės drebėjimas gali sugriauti tokia saugyklą ir viskas.
kestutisz 2017-12-04 13:23
Manau nebus jokių radikalių pokyčių, t.y. rožinėje ateityje bus taip pat kaip ir šiandien - tiesiog išmoks gręžti gilesnes skyles ir tas šiukšles užkas dar giliau (mantijoje?).
Kyborg 2017-12-04 13:28
Žmonės tikrai puikiai žino kai jas "detonuoti", duok jas kokiai teroristinei organizacijai ir greitai jas panaudos nešvarios bombos gamybai.
Finalfour 2017-12-04 14:47
O kodel negalima ju kisti i raketas ir lesiti i kosmosa? Kad ir i saule, arba tiesiog i tolimaji kosmosa. Tik nereikia apie kosmoso tersima, ten tiek radiacijos, kad gali visa zeme susprogdint, ir tam kosmosui bus totaliai dzin.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-12-04 14:48
Ne šiandieninėm technologijom tokie eksperimentai. Pakelti 10 tonų atliekų į kosmosą turbūt kainuotų tiek, kiek įrengti 10 000 tonų saugyklą Jau nekalbant apie riziką ištaškyti tas atliekas atmosferoje ir taip užteršti visą planetą.