Neįtikėtina, kas gali nutikti dėl savo pačių šuns įdrėskimo: koma, amputuotos kojos ir kova už gyvenimą  ()

Mažytis šeimos šuns padarytas įdrėskimas, prilygstantis įsipjovimui popieriumi, vienam britui baigėsi labai liūdnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyrui buvo vaistais dirbtinai sukelta koma, jis kovojo su kraujo užkrėtimu. Be to, iš pradžių teko amputuoti pėdas, o dabar teks nupjauti kojas, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Viskas prasidėjo, rodos, visai nekaltai. Pasitikdamas jį, mamos šuo vyrui šiek tiek nepiktai įdrėskė ranką. Po kelių dienų 48 metų Barry Wallace‘as buvo skubiai išvežtas į ligoninę, nes ėmė juoduoti jo nosis ir ausys. Vėliau vyrui dėl sepsio buvo amputuotos pėdos, o ateinančiais metais laukia kojų amputacija. Sepsį gali sukelti infekcija bet kurioje kūno vietoje.

Dėl jo gali sutrikti daugybės organų veikla ir ištikti mirtis. B. Wallace‘as sakė visai nesureikšminęs incidento 2015 metų rugpjūtį, kai jam atėjus aplankyti mamos Wendy, šeimyninis Stafordšyro bulterjerų veislės šuo Harley įdrėskė jam į ranką: įdrėskimas buvo vos centimetro ilgio ir priminė įsipjovimą popieriumi.

„Mama Harley augino penkerius metus. Jis tikrai žaismingas šuo ir labai apsidžiaugė mane pamatęs, nes dažnai veduosi jį pasivaikščioti, – pasakojo Notingame gyvenantis Barry. – Jis šoko ir dantimis apdraskė man ranką. Tai buvo mažytis įdrėskimas, tarsi nagu būtų įdrėksta. Pasirodė šiek tiek kraujo, tačiau labai mažai, ir aš to visai nesureikšminau. Jis džiaugėsi mane pamatęs, ir tai buvo tarsi įsipjovimas popieriumi.“

Tačiau po kelių valandų grįžusį į savo namus, kur gyvena su drauge Naomi Watt, vyrą ėmė krėsti šaltis. „Mes manėme, kad jis kažko užvalgė, kad skrandis sustreikavo. Todėl jis nuėjo prigulti. Tačiau kitą dieną jam pablogėjo. Ėmiau panikuoti. Jo veidas kiek pamėlo ir jam labai skaudėjo“, – pasakojo moteris.

Mes paskambinome pagalbos telefonu. Po šuns įdrėskimo buvo praėjusios 23 valandos. Jį skubiai nuvežė į ligonę. „Jo pėdos, dalis nosies ir ausys ėmė juoduoti. Jį iš karto paguldė į intensyvios pagalvos skyrių, – pasakojo Naomi. – Gydytojai nenutuokė, kas jam yra. Tai nebuvo koks siaubingas apkandžiojimas, todėl niekas nesusiejo situacijos su tuo įdrėskimu.“

Tačiau kitą dieną vyrui dar labiau pablogėjo: jam ėmė strigti inkstų veikla ir teko vaistais sukelti komą.

„Maniau, kad jis mirs. Jo kojos visiškai pajuodavo, kaip ir dalis rankų“, – pasakojo Naomi. Vėliau medikai paaiškino, kad Barry užsikrėtė bakterija capnocytophaga, kurios yra šunų ir kačių burnoje. Itin retais atvejais šios bakterijos patenka į žmonių organizmą per įkandimus, įbrėžimus, ir žmogus suserga.

Penkias savaites Naomi išbuvo prie savo draugo lovos. Tačiau moters laukia dar baisesnė žinia: jam teks amputuoti pėdas, o vėliau ir kojas. „Buvau sugniuždyta. Tačiau matydama, kokios sunkios būklės buvo Barry, žinojau, kad kito būdo nėra“, – sakė ji. Barry buvo pabudintas iš komos. Medikai vyrui pasakė, kas jo laukė. „Barry negalėjo patikėti tuo, kas jam nutiko“, – sakė Naomi.

Lapkritį vyras po dvigubos pėdų amputacijos buvo išrašytas iš ligoninės ir dabar sėdi neįgaliojo vežimėlyje. Jo motina Wendy atidavė šunį gyvūnams padedančiai labdaros organizacijai, kad jam būtų surasti nauji namai.

„Žinau, kad tai ne šuns kaltė, tačiau po visko, kas įvyko, viskas pasikeitė. Tai nebuvo koks apkandžiojimas, tačiau šis įvykis apvertė mūsų gyvenimus aukštyn kojom“, – sakė moteris. Dabar Barry laukia kojų amputacijos žemiau kelių ir tikisi, kad vėliau jam bus pagaminti protezai.

„Iki tol aš kasdien dirbau ir gyvenau normalų gyvenimą. Dabar nebegaliu vaikščioti, ir viskas žlugo. Jeigu ne Naomi ir mano vaikai, būčiau jau nebegyvas. Jie mane labai palaiko. Naomi manimi labai rūpinasi, be jos nebūčiau išvėręs“, – sakė Barry.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: