15 laimingiausių jūsų gyvenimo metų – po to pajusti tikrą laimę darosi tik sunkiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2017-12-07 16:13
Na o man patys laimingiausi metai dabar (54m). Dar niekada taip gerai nesijaučiau kaip dabar. Ar ateityje bus dar geriau, ar bent jau neblogiau - pamatysiu, bus proga papasakosiu... Kai man buvo apie dvidešimt jau galvojau - o kaip gi aš jausiuosi penkiasdešimties ir vyresnis... Tai va, ne už ką nekeisčiau savo dabarties į savo dvidešimtmečio ar trisdešimtmečio laikmetį. Net ir atsižvelgiant į tai, jog sveikatos turėjau daugiau... Su kuo tai susiję? Man tai siejasi su supratimu, subrendusiu protu (mąstymas galva o ne galvute), galimybė gyventi jau ir sau, nebe vien tik šeimai ir tai, jog dar jaunas pasirinkau teisingą kelią, nors ir buvo tada abejonių, pagalvojau - jei pasirinkimas mano neteisingas, tai visuomenė nuo to nenukentės, jei vienas durnelis (aš) nugyvens savo gyvenimą neteisingai...
femto 2017-12-07 18:32
Man patiko "Pirmi kartai lėtina laiką". Gerai pagalvojus - tiesa. Reiks permąstyt. O gal tiesiog taip galvojat, kad pasirinkot teisingai, nes negali žinoti, kaip būtų buvę kitaip. Man kiekvieni metai yra vis laimingesni, aikšku turi savų duobių ir pakylimų, bet iškelti tikslai subalansuoja tai. Pvz, naujas miestas, nauji namai, naujos pažintys, nauji darbai, nauji gyvūnai ir .t.t. Iš kitos pusės, jei turėsi vaikų įklimpsi, bet jie teiks džiaugsmą ir tokiu būdu nukenčia tavo asmeninė laimė. Taigi arba tu, arba kažkas kitas.
GNU 2017-12-07 22:52
Daugiausia pirmų kartų, tiesiog reiškia daugiau atsiminimų. Tą šitas tyrimas iš esmės ir patvirtina. Bet nei atsiminimai nei pirmi kartai niekaip nereiškia laimės, nes abu gali būti ir negatyvūs. Kiti tyrimai tai tik patvirtina - laimingiausi žmonės jaučiasi kai užaugina vaikus.
KęstutisPe 2017-12-08 12:39
Čia tyrimo rezultatai ne apie visus žmones, o apie daugumą. O aš manau, kad aš įeinu į tą daugumą, nors dar nesibaigė tas 15-30metu laikotarpis. Bet jau nėra tų didžiųjų potyrių kokie buvo 15 -20 metų. Pagrindiniai smagumai išbandyti.
SpAcE7 2017-12-08 14:00
Keista, kad tau didieji potyriai buvo 15-20 metų laikotarpyje. Juk teoriškai tuo laikotarpiu net negali legaliai daug ko daryti, o ką kalbėti apie mokyklos spaudimą, t.y ne visi žino ko nori iš gyvenimo, kur stoti, ką mokytis, egzaminų skausmas, tėvų spaudimas ir t.t. Manau tikrieji džiaugsmai prasideda studijų laikotarpiu. Tada pats paragauni tikrojo gyvenimo ir laisvės ir pats pradedi kitaip apie gyvenimą mąstyti, ko iš jo nori ir pan. ir tai veda prie laimės atradimo.
Kibirelis 2017-12-08 23:39
Šio straipsnio mintis labai puikiai tinka visiems, kurie vis kartoja, kad prie ruso buvo geriau.
SaMaras 2017-12-09 08:55
Tai gal vertėtų nesustoti daryt pirmus kartus.. juk neišbandytų veiklų visada galima surasti.. o jei gyveni bent pusėtinai tai ir kasdienė veikla neturėtų būti didelė kančia..