Kas sakė, kad per dieną reikia išgerti 2 litrus vandens? Kaip iš tikrųjų sužinoti kiekvienam asmeniškai tinkamą vandens kiekį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2017-12-13 14:26
2. Padalinkite svorį perpus Norint sužinoti, kiek mililitrų per dieną turite išgerti skysčių, padalinkite savo svorį iš 2. Pavyzdžiui, jei sveriate 70 kg, tai 70 / 2 = 35 uncijos vandens (beveik 1 litras). Nepamirškite, kad gaunami duomenys yra uncijomis, todėl reikia jas paversti į mililitrus. 1 uncija yra apie 30 ml.
Skija 2017-12-13 14:33
Isradinejat dvirati. Vaisiai ir darzoves visada turi buti mityboje, patinka tai ar ne. Vienintelis geras punktas tai, kad turet su savimi vandens buteliuka. Nieko cia nereikia dalint. Nieko cia nereikia daugint. Geri tiek kiek reikalauja organizmas. Jei uzsiimi sportu tuomet gert reik beabejo daugiau, bet cia ir taip logiska nes ir taip sportuojant pliurini vandeni, nes vel gi reikalauja organizmas.
vanduo4 2017-12-14 02:50
Tu klįsti. Organizmas prisitaiko prie žmogaus nesveiko gyvenimo būdo. O jau kai pajusi vandens trūkumą, gali paaiškėti kad sergi nepagydomai. Šitie skaičiavimai, manyčiau, apeliuoja į sąmoningą organizmo privedimą prie sveikos gyvensenos. Klausimas tik kiek tokie skaičiavimai yra teisingi?! Pvz.: Anksčiau man vandens reikėjo mažiau, bet teko šiek tiek pasirgti ir įpratau gerti daug vandens. Myžti varo gal 10 kartų per dieną ar net daugiau ir aš vis ištroškęs. Ar tai gerai, ar blogai? O kas ten žino - Beje man pasidarė skanus tik vanduo arba arbata, daugiau nieko negeriu. Tiesa alaus kartais tikrai reikia.
Denis_LT 2017-12-14 15:00
Didelis vandens vartojimas tau tiktai padeda ta alu vienkartini issisiot as sutinku su Skija
vanduo4 2017-12-14 15:25
) - būtent dėka jo mes ilgiau ir sveikiau gyvename. ------------------------- Beje man kilo mintis iš kur tavo toks požiūris. - Tai kad tu išmyži, tai nereiškia jog tu geri per daug. Pvz.: gerdamas alų tu vistiek gali patirti vandens stygių kadangi su alumi į organizmą papuola ne betkoks vanduo, o užterštas. - Su vandeniu iš organizmo pasišalina visi toksinai ir perteklinės medžiagos. Jeigu geri per mažai, tos medžiagos kaupiasi organizme, inkstuose susidaro akmenys ir t.t. - Be jokių skaičiavimų vandens kiekį galima nustatyti pagal šlapimo spalvą. Jis turi būti skaidrus. Jeigu tamsus - geri per mažai arba kažkuo sergi. Sportininkai geria netgi kol šlapimas tampa baltu.
Evil Goku 2017-12-14 17:45
Kažkur esu girdėjęs, kad turi gerti vandenį ne todėl, kad troškinta, o todėl, kad netroškintu. Nes troškulys, parodo, kad jau yra vandens trūkumas.
Denis_LT 2017-12-14 17:59
Ne ne as mokslo neatmetu ir as turejau omeny gert ne per daug o reikia gerti kiek nori ir kada nori alu pridejau nes jis irgi is dalies ten is toksinu tai juos tu su vandeniu pasalini sutinku kad geriant daug vandens toksinu tavo organizme bus maziau taciau geriant ir tiek kiek reikalauja organizmas toksinai salinsis pakankamai sekmingai, turiu omeny (cia pavyzdys) geriant daug vandens organizme laikysis 1 procentas toksinu o geriant tiek kiek nori 3 procentai mano nuomone kaip skijos kad reikia kliautis savo organizmo pojuciais o kad tie pojuciai iskreipti... hmm... niekada nemaciau mirstancio zmogaus per teleka dykumoje kuris dehidratuotu ir nenoretu vandens
Denis_LT 2017-12-14 18:00
?? : DD o ne kai troskina ir geri vandeni kad netroskintu ???
abetern0 2017-12-14 18:13
Kažkokie labai abejotinai iškreipti duomenys pateikti tekste ir nėra šaltinio. Man tikrai sunku patikėti, kad 80 kg sverenčiam žmogui pakanka vos 1,2 l vandens. Esu konsultavęsis su sporto medicinos gydytojais ir na niekas dar nėra pasakęs šitokių mažų vandens suvartojimo skaičių. Mane mokė, kad formulė yra (kūno svoris) / 30. Tokiu atveju gautųsi, kad 80 kg sverenčiam ir nesportuojančiam žmogui išgerti reikia ~ 2,6 l gryno vandens (kiti skysčiai, tokie kaip kava, realiai iš viso ne suteikia organizmui skysčių, o pasisavina ir tuo atveju reikia išgerti dar daugiau vandens).
Evil Goku 2017-12-14 18:14
Geri, kad neprasidėtu dehidratacija. Jei troškina - dehidratacija jau prasidėjo. Turi gerti tiek vandens, kad netroškintu. Jei troškina, reiškiasi buvai išgėręs per mažai vandens. P.s. Čia ne mano teiginiai, rašau ką kažkada buvau girdėjęs per radiją.