Vyrams pasimokyti, o moterims apmąstyti - moksliniai tyrimai rodo 6 veiksnius, kurie padeda pasiekti didesnį seksualinį pasitenkinimą  ()

Seksualinis gyvenimas svarbus daugelio porų santykiuose. Kas jį dar labiau pagerina?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma womenshealthmag.com, stipresnis orgazmas, geresnis intymus gyvenimas nėra stebuklas – pakanka atkreipti dėmesį į tam tikrus dalykus.

Flirtas žinutėmis

Jūsų žinutės gali turėti apčiuopiamos įtakos jūsų orgazmui. Tyrime, kuris buvo publikuotas Archives of Sexual Behavior, mokslininkai tyrinėjo 52 tūkst. vyrų ir moterų. Paaiškėjo, kad moterys, kurios orgazmą patirdavo dažniau, buvo linkusios į flirto kupinas žinutes ir skambučius, ką jos norėtų vėliau nuveikti su savo partneriu. Taip pat buvo atskleista, kad aiškus išsakymas ir prašymas to, ko norima lovoje, buvo susijęs su stipresniu orgazmu.

Komunikacijos įgūdžiai

Jūsų bendravimas su partneriu, pasak mokslininku, labai svarbus kelyje į didesnį pasitenkinimą. „Aiškus ir tiesioginis bendravimas padės atverti duris“, – tikina tyrimų autorius Davidas Frederickas „The Guardian“. Trys žodžiai „aš tave myliu“ ištarti sekso metu – lygu dažnesnis orgazmas.

Seksualinis pasitikėjimas savimi

Gali atrodyti, kad orgazmas – tai partnerio atsakomybė, tačiau tokį mąstymą reikėtų pakeisti. Mokslininkų nuomone, pasitenkinimui didelę įtaką daro pasitikėjimas savimi, mėgavimasis savo kūnu. Tyrimas, 2016-aisiais publikuotas Socioaffective Neuroscience and Psychology atskleidžia, jog seksualinis pasitikėjimas savimi daug svarbesnis patiriant orgazmą nei palyginti buvę partneriai ar masturbacija. Mėgaukitės savo kūnu, sakykite sau komplimentus ir nudėvėtus marškinėlius pakeiskite į seksualius apatinius. Tai padės dar labiau pasitikėti savimi!

Jūsų susitelkimas

Filmuose matomos sekso scenos gali atrodyti labai tikroviškos, tačiau dėl realaus orgazmo reikia pasistengti kur kas labiau. Tai gali būti mokymosi ir susitelkimo procesas, teigiama 2016-ųjų metų tyrime. Jame rašoma, jog moterys, kurios dažnai patirdavo orgazmą, buvo „susikoncentravusios į mylėjimąsi“. Tad visas mintis, kurios nesusijusios su meilės naktimi, meskite šalin ir susitelkite į savo partnerį.

Jūsų santykių statusas

Jūsų partneris nulemia jūsų orgazmo ypatumus, bet ne tik tiesiogine prasme. Keli tyrimai, atlikti 2016-aisiais ir 2017-aisiais metais atskleidžia, kad nuo pasitenkinimo santykiuose priklauso jūsų orgazmas. Tiksliau tariant, kaip jūs sutariate, ką jaučiate vienas kitam ir ar esate laimingi. Kitu atveju, seksas tikrai nebus toks, koks turėtų būti.

Jūsų amžius

Jūsų gebėjimas patirti orgazmą (kalbame apie moteris) lyg vynas – su amžiumi vis gerėja. Tyrimo metu vidutinio amžiaus moterys palyginti su dvidešimtmetėmis mėgavosi didžiuoju O kur kas dažniau, jis buvo intensyvesnis. Tam įtakos turi ir pasitikėjimas savimi, bendravimo įgūdžiai, savo kūno pažinimas, kurie dažnai atkeliauja su amžiumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(5)
(16)

Komentarai ()