Garsūs psichoterapeutai pateikė sąrašą dalykų, kurie labiausiai pribaigia vyrus ir lovoje gaunasi šnipštas  ()

Jeigu vyras ne visada pasirengęs lytiniams santykiams, tai dar nereiškia, kad su jo sveikata kažkas negerai. Egzistuoja socialinis stereotipas, kad sveikam vyrui turi netrūkti sekso, kitaip jis galės laikyti savo gyvenimą nepasisekusiu. Iš tikrųjų viskas yra kur kas sudėtingiau. Natūralus vieno vyro sekso poreikis gali būti didesnis, kito – mažesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vyro seksualumas gali būti gana didelis, bet, jeigu jo gyvenimą veikia potenciją mažinantys veiksniai, jis gali apie tai net nežinoti“, – rašo amerikiečių žurnalas „Men's fitness“. Psichoterapeutai Birgit Fischer ir Harry Martzas nurodė, kokie dalykai turėtų būti pašalinti iš vyro gyvenimo, kad jame atsirastų daugiau sekso.

Vaistai, mažinantys testosterono lygį

Testosteroną mažinantys vaistai tiesiogiai kenkia vyro seksualumui. Taip pat nepatartina vartoti medikamentų, kuriuose yra ličio, benzodiazeptino ir kraujo spaudimą mažinančių komponentų. Ypač atidžiai patartina išstudijuoti širdies ir kraujagyslių gydymui skirtus vaistus, kurie mažina lipidų kiekį bei antidepresantus. Potencijai kenkia ir jonažolė bei iš jos pagaminti preparatai.

Alkoholis ir kofeinas

Čia viskas priklauso nuo kiekio. Kofeino perteklius sukelia nerimą, o jis slopina seksualinį potraukį. Girtuokliavimas tiesiogiai naikina vyro potenciją ir sukelia erekcijos problemų.

Pernelyg aktyvus sportas arba judėjimo stoka

Apie tai, kad sporto vengiantis vyras, tampa vangus lovoje, žino visi. Neseniai mokslininkai paskelbė naujieną, kad per didelis fizinis krūvis ir nesaikingas sportas daro tokį pat efektą. Tada vyro organizme atsiranda toks pat cheminis disbalansas kaip rimtų mitybos sutrikimų atvejais.

Patarimas vyrui: jeigu norite padidinti savo potenciją, užsiimkite joga, kuri gerina lytinių organų kraujo cirkuliaciją ir slopina stresą.

Agresyvioji pornografija

Sekso filmų žiūrėjimas ir masturbacija didina dopamino kiekį vyro organizme. Šis neuromediatorius sukelia seksualinį pasitenkiną. Jeigu tai vyksta per dažnai, organizmas praranda sugebėjimą reaguoti į natūralius geismo šaltinius.

Emocinis disbalansas

Kartais mūsų kūnas signalizuoja apie problemas, kurių mes patys stengiamės nepastebėti. Seksualiu save laikantis vyras nenori prisipažinti sau ir aplinkiniams, kad negali susidoroti su savo emocijomis. Vis dėlto nutylėti tokių dalykų nepatartina ir net pavojinga. Kai kuriais atvejais vienintelis realus emocinio disbalanso problemų sprendimo būdas yra kreiptis į psichologą. Jeigu situacija dar nėra tokia bloga, vis tiek geriau aptarti ją su partnere. Kitaip ji jausis atstumta ir net pradės įtarinėti vyrą neištikimybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(26)
(4)
(22)

Komentarai ()