Kataras pasaulio futbolo čempionatui paruošė dar neregėtą staigmeną: statys stadioną kokio pasaulis nematė. FIFA-pagal šį pavyzdį ateityje bus statomi visi stadionai (Video)  (1)

Pagrindiniai sporto renginiai, tokie kaip olimpinės žaidynės ir FIFA pasaulio čempionatai vyksta kas 4 metus bei suteikia galimybę pasirodyti geriausiems planetos sportininkams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, bet pasibaigus tokiems renginiams lieka daugybė pristatytų pastatų, kurie nebekelia džiugesio, o tik primena šalies skolas ir atrodo kaip „pastatai-vaiduokliai“. Tai puikiai iliustruoja ir paskutinysis Brazilijos pavyzdys.

Siekdamas išvengti šios problemos, 2022 metų Pasaulio futbolo čempionato šeimininkas Kataras nusprendė statyti stadioną iš perdirbtų laivybos konteinerių. Toks sprendimas yra labai protingas, kadangi pasibaigus čempionatui šį laikiną stadioną bus galima išmontuoti jei tik vietinė bendruomė juo nenorės naudotis.

„Ras Abu Aboud“ stadiono dizainą pristatė Aukščiausiasis pristatymo ir paveldo komitetas „(SC)“. Tai bus jau septintasis stadionas, kurį išvysime Katare vykstant pasaulio futbolo čempionatui. Kiekvienas modulinis blokas bus pritaikytas taip, kad būtų galima surinkti ir vėl išardyti stadiono kėdes, stendus ir net persirengimo kambarius.

„Mūsų pagrindiniuose planuose, pristatant pasauliui istorinį FIFA pasaulio čempionatą, inovacijos visada užėmė svarbiausią vaidmenį, o „Ras Abu Aboud“ stadionas bus pats geriausias pavyzdys“, - spaudai teigė generalinis SC komiteto sekretorius Hassan Al Thawadi. „Visas šis stadionas futbolo gerbėjams suteiks puikią atmosferą, o mes tai padarysime tvaresniu būdu nei bet kas kada nors ankščiau“.

Pagal Visuotinio tvarumo vertinimo sistemą „(GSAS)“ šis stadionas gali tikėtis gauti 4 žvaigždučių sertifikatą. Atsižvelgdama į šį pavyzdį, FIFA tvarumo departamentas ateityje planuoja daugiausiai dėmesio skirti stadionų projektavimui, jų dizainui. O nauja infrastruktūra turės atitikti „GSAS“ standartus.

Šios naujienos suteikė Kataro įvaizdžiui tam tikro pozityvo, ypač po to, kai Tarptautinė žmogaus teisių stebėjimo organizacija „Human Rights Watch“ paskelbė, kad statybose darbuotojai, dažnu atveju migrantai, dirba „potencialiai gyvybei pavojingame karštyje ir drėgmėje“. Ir nors Kataro valdžia nustatė tam tikrą darbo laiko režimą, kad darbuotojai išvengtų karščio, bet „Human Rights Watch“ teigia, kad reikia nuolatos stebėti temperatūros pokyčius, o ne vadovautis nustatytu darbo laiko grafiku.

Kaip bebūtų, beveik niekas neabejoja, kad Katarui užteks ne tik pastangų, bet ir finansinių išteklių „Ras Abu Aboud“ stadioną pastatyti iki 2020 metų, dar gerokai iki Pasaulio čempionato. Šis stadionas planuojama talpins 40 000 futbolo sirgalių bei bus įsikūręs pietinėje Dohos pakrantėje. Dėl susisiekimo su stadionu problemų tikrai neturėtų kilti, nes Hamado tarptautinis oro uostas bus vos už 1,6 km nuo „Ras Abu Aboud“ stadiono.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (1)