Kinija pastatė didžiausią pasaulyje oro valiklį be jokių mechanizmų: kaip veikia ši gudrybė? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-01-24 11:46
labai protingas sprendimas. mechaniskai surenka smulkias daleles. kai smarkiai urbanizuotos teritorijos ir augalijos valymo galimybiu nepakanka, tokie bokstai-filtrai puiki iseitis. tik reiketu papildyt kokiu nors sniego nutirpinimo mechanizmu nuo stiklo pavirsiaus. pvz sildyt tenais apkabinejus boksta saules baterijom. tikrai puikus prototipas. na bet filtrus juk teks kazkam ir kazkada valyt...
Denis_LT 2018-01-24 18:39
Nebutinai valyt tyngiu dabar ieskot bet filtro medziaga galima butu apdirbti lazeriu ar apipurksti kad prie jos nieks nekibtu tai sunku valyti tikrai nebutu o pvz 50 procentu saules baterijos sanaudu galetu panaudoti kokiems silpniems mechanizmams kad dar siektiek papustu arba koki pavasari kaitinti ta apacia siektiek
KęstutisPe 2018-01-25 01:27
Idėja atrodo paprasta ir labai įspūdinga. Tik kažin ar nieko tokio, kad dirbtinai šildomas oras?
SaMaras 2018-01-25 07:34
O kuo tai yra blogai? Juk oras šildomas saulės pagalba. Taigi bendras šilumos kiekis nedidėja, tiesiog atspindim nuo žemės ir taip neleidžiam jai įšilti.. ar čia velnias slepiasi ne šitose detalėse ir kažkur kitur potencialų blogį matote?
kionig 2018-02-17 13:07
Užuot kinai valę orą tokiais bokštais, pirmiausia galėtų savo gamybą efektyvinti, kuri išmestų į aplinką mažiau CO. O tuos bokštus valiklius galėtų statyti arti miestų, kur didelis apgyvendinimas ir didžiulis eismas, nes ten daugiausiai ir serga kvėpavimo ligomis.
Laplaya 2018-03-02 12:29
Verslo ekonomikoje CO2 mažinimas visiškai nesusijęs su gamybos efektyvinimu. Kinijos gamyba ir taip efektyviausia pasaulyje (būtent dėl pigios darbo jėgos, gero planavimo ir pigių resursų, tokių kaip anglis naudojimo). O jei vis tik gerinti CO2 rodiklius - reikia investicijas daryti. Investicijos reikštų išaugusius kaštus ir išaugusias prekių kainas. Kadangi Kinijos eksportas pagrinde ir gyvuoja dėl mažų kainų, tai vadinasi ekonomika galimai net ir smuktų... Kur čia efektyvumas? Dar vienas dalykas, kuris toli gražu neskatina Kinijos mažinti aplinkos taršą - JAV, kuri yra pagrindinis Kinijos klientas. Ji vienintelė iš visų pasaulio šalių nėra ratifikavusi Paryžiaus klimato kaitos mažinimo sutarties ir kai kurios politinės frakcijos net aktyviai kovoja prieš visas tokias iniciatyvas. Kinija seka savo klientų pavyzdžiu.. Kodėl gi jiems reikia kažką keisti?